Nyt suoratoistona: Elokuvaharrastajat äänestivät tämän maailman parhaaksi elokuvaksi – ei menestynyt teattereissa

IMDb-arvosana on hulppeat 9,3.

22.5.2023 04:15

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt elokuva Rita Hayworth – avain pakoon (1994). Se on viihtynyt pitkään IMDb:n Top 250 -listalla parhaaksi äänestettynä leffana. Elokuva on koskettava vankilatarina, jossa nähdään hieno tähtikaarti.

Leffa ei aikoinaan flopannut, mutta se ei myöskään tienannut mitenkään merkittävästi tullessaan elokuvateattereihin. Tiensä ihmisten sydämiin ja lompakoihin se löysi vuokraamojen kautta. Rita Hayworth – avain pakoon on esimerkki siitä, että leffa voi nousta huikeaksi menestykseksi vielä elokuvateatterikierroksensa jälkeenkin.

Mukana muun muassa Tim Robbins, Morgan Freeman, William Sadler ja Clancy Brown. Ohjauksesta vastaa Frank Darabont. Elokuva pohjautuu Stephen Kingin kirjaan.

Mainittakoon, että King ei koskaan lunastanut elokuvaoikeuksien myynnistä saamaansa 5000 dollarin shekkiä. Sen sijaan hän lähetti sen useita vuosia elokuvan ilmestymisen jälkeen takaisin Darabontille kehystettynä ja tekstillä: ”Jos tarvitset takuurahaa. Rakkautta, Steve.”

Elokuva on myös Prime Videossa ja HBO Maxissa. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko House-sarjan ihastuttavan Lisa Edelsteinin? Tältä 57 vuotta täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia