Nyt suoratoistona: Pätevän scifi-leffan alusvaatekohtaus aiheutti kohun – treenattu näyttelijätär puolustautui

IMDb-arvosana on 7,7.

19.6.2023 05:30

SkyShowtimen valikoimassa on nyt scifi-elokuva Star Trek Into Darkness (2013).

Leffa on toiminnallinen Star Trek -seikkailu, jossa Kirk ja Spock kohtaavat terroristiuhan Tähtilaivastossa ja saavat avukseen yllättävän liittolaisen. Elokuva kelpasi suurelle yleisölle hyvin, mutta jotkut pitkän linjan Star Trek -fanit saattavat pitää elokuvaa kehnona.

Episodin arvostelussa elokuva sai kaksi tähteä:

”Kerronnaltaan elokuva nikottelee lupaavan alun jälkeen, eikä sen antagonisti lopulta ole järin mieleenpainuva. Häneen liittyvä valtava historiallinen painolasti jää myös viitteeksi, joksikin, johon ei ole jaksettu syventyä. Into Darkness onkin lopulta vanhakantainen villin lännen seikkailu, jossa pahuutta ei tarvitse problematisoida. Se on paljon lähempänä Die Hardia kuin Yön ritaria.

Onneksi Kirkin ja Spockin välille on kirjoitettu jälleen runsaasti toimivaa sanailua, josta muutkin aluksen hahmot saavat osansa. Eritoten Bonesin (Karl Urban) torvilla metaforilla puhuvalle lääkärille piikitellään paikoin terävästi. Dialogi on ehdottomasti elokuvan herkullisinta antia ja kantaa tavanomaista seikkailua varsin pitkälle.”

Näyttelijöinä Chris Pine, Zachary Quinto, Benedict Cumberbatch, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin, Bruce Greenwood, Peter Weller sekä Alice Eve.

Alice Eve nähdään leffassa puolialastomana, ja jotkut pitivät kohtausta näyttelijän turhana seksualisoimisena. Tuottaja Damon Lindelof jopa pyysi kohtausta anteeksi, ja ohjaaja J.J. Abrams sanoi puolestaan ymmärtävänsä kritiikin.

Alice Even kohua aiheuttanut kohtaus.

Kohtauksen tehnyt Eve treenasi vartaloaan kohtausta varten ahkerasti, ja hän itse puolusti sitä.

– Se oli jotain, jota varten työskentelin vapaaehtoisesti, valmentajan kanssa, ollakseni hyvässä kunnossa. Olin hyvin valmistautunut ja nautin kaikesta – kuvaamisesta, toteuttamisesta, mainostamisesta, Eve sanoi.

– Se, että minun ei olisi pitänyt tehdä sitä, tai että se olisi ollut hyväksikäyttöä, hämmensi minua, näyttelijä ihmetteli.

– Maailmassa on monia asioita, jotka ovat hämmentäviä. Lasken sen näihin omituisuuksiin. Olen ylpeä siitä kohtauksesta ja kaikesta tekemästäni työstä, Eve lisäsi.

Leffassa on mukana myös legendaarinen Leonard Nimoy Spockin roolissa. J.J. Abrams halusi varmistaa, että kuvauksissa oli koko ajan tarjolla kahvin makuista jäätelöä – se on nimittäin näyttelijän herkkua.

Elokuva on myös Elisa Viihde Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: Kovia aikoja kokenut Frendit-tähti Courteney Cox täytti 59 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Inverse, IMDb

Lisää luettavaa