Nyt Viaplayssa: Kotimainen kohuelokuva – K18-dokumentti on inhottava mutta todella hyvin tehty

Neljän tähden elokuva.

2.10.2023 22:00

Viaplayn valikoimaan on lisätty K18-ikärajalla varustettu dokumentti Lost Boys (2020).

Lost Boys on dokumenttielokuva kadotuksesta ja Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä. Heistä Jani tunnetaan Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan (2010) päähenkilönä ja Joonas sen ohjaajana. Lost Boys -elokuvan päähenkilö on Joonas itse.

Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen peittelemätön tositarina kertoo siitä, mitä tapahtui kymmenen vuotta sitten, kun rovaniemeläisiä huumeidenkäyttäjiä kuvanneen Reindeerspottingin ensi-iltamenestyksen ikuisia jatkoja viettäneet kaverukset muuttuivat kuolemattomista kuolevaisiksi. Juhlat loppuvat, kun Joonaksen kaverit katoavat ja Jani kuolee väkivaltaisesti Phnom Penhissä, Kambodžassa.

Lost Boys -elokuvassa Joonaksen kamera vie katsojan niin Bangkokin huumaavaan meluun kuin Phnom Penhin öisille kujille, Janin viimeisiin elinviikkoihin sekä tämän katoamisen ja kuoleman jälkeiseen epätoivoiseen etsintään. Mitä kadonneille tapahtui?

Episodin arviossa dokumentti sai neljä tähteä.

”Myös Lost Boys sai K18-leiman. Siinä nähdään huumeidenkäyttöä sekä seksiä prostituoitujen kanssa. Inhottava dokumenttielokuva on todella hyvin tehty. Tarina imaisee katsojat suoraan keskelle nistien likaista elämää. Se koukuttaa kuin halpa poltettava heroiini”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa