Nyt Viaplayssa: Vuoden 2018 paras elokuva, jos Oscar-akatemialta kysytään – Kriitikot eivät olleet samaa mieltä

Viaplayyn on tullut katsottavaksi vuonna 2018 valmistunut Green Book.

10.1.2020 08:00

Vuoden 2018 parhaan elokuvan Oscarilla palkittu Green Book on kreisikomedioista paremmin tunnetun Peter Farrellyn ensimmäinen vakavampi ohjaustyö.

Vaikka leffa on  draamaa, niin se voidaan luokitella myös komediaksi. Oli ohjaajavalinnasta mitä mieltä tahansa, niin Nuija ja tosinuija (1994) on silti oman vuosikymmenensä hauskimpia elokuvia. Siinä kaksikko lähtee sekasortoiselle road tripille, ja samankaltainen tarinan kaari toistuu tässä kolme Oscaria pokanneessa elokuvassa. Se palkittiin myös parhaasta miessivuosasta (Mahershala Ali) sekä alkuperäisestä käsikirjoituksesta.

60-luvulle sijoittuvassa elokuvassa talousongelmissa painiskeleva rasisti ja monitoimimies (Viggo Mortensen elämänsä roolissa) palkataan kuskiksi tummaihoiselle huippupianistille (Ali). Konserttikiertue pidetään syvässä etelässä, joten ongelmia on tiedossa.

Vaikka Green Book oli Oscar-menestys, se sai myös paljon kritiikkiä osakseen siitä, miten rotuennakkoluuloja käsiteltiin. Elokuva kerrotaan valkoisen miehen näkökulmasta, mikä monien mielestä vesitti elokuvan rasisminvastaisen viestin.

Green Book on katsottavissa Viaplayssa 10. tammikuuta alkaen.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia