Nyt Viaplayssa: Yksi vuoden 2019 parhaita leffoja – mystistä meininkiä kauhuelementein

IMDb-arvosana on 7,5.

Viaplayhin lisätty The Lighthouse (2019) kertoo kahdesta majakanvartijasta syrjäisellä ja mystisellä Uuden-Englannin saarella 1890-luvulla.

Episodin neljän tähden arvostelussa sanottiin näin:

”Pattinsonin vastanäyttelijänä nähdään Willem Dafoe, joka vetää vieläkin paremmaksi. Kapteeni Wake on kuin kokoelma vanhoja merimieskliseitä ja jotain täysin uutta ja ihmeellistä. Vanha merimieskieli taipuu Dafoen suussa sulavaksi ja luontevaksi ja on vaikea kuvitella ketään muuta rooliin. Pattinson ja Dafoe ovat kuin tulta ja tappuraa valkokankaalla, ja vaikka Eggers heittää kuinka paljon kapuloita rattaisiin ja elokuva saa aina vain oudompia sävyjä, he pitävät elokuvan kiinnostavana ja katsottavana.”

Willem Dafoe ja Robert Pattinson tuskin puhuivat keskenään ottojen ulkopuolella, sillä he olivat yksinkertaisesti liian väsyneitä fyysisesti vaativista päivistä sekä surkeista sääolosuhteista. Kun he lopulta puhuivat pari kuukautta myöhemmin, he huomasivat pitävänsä toisistaan.

Kaksikon asumisjärjestelyt olivat myös erilaiset. Dafoe asui yksin pienessä kalastajamökissä. Pattinson sen sijaan luotti hotellin palveluihin muu kuvausryhmä seuranaan.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut