Nyt Yle Areenassa: Arvostetun dokumentaristin eeppisessä elokuvasarjassa kunnioitetaan suomalaisohjaajaa (joka ei ole Kaurismäki)

Kiinnostava sarja.

Yle Areenassa on alkanut kiinnostava Women Make Film – uusi matka elokuvaan -dokkarisarja, joka on dokumentaristi-elokuvakriitikko Mark Cousinsin tuore sarja naiselokuvantekijöistä. Dokumentissa kertojina toimii muun muassa Tilda Swinton ja Jane Fonda.

Yhdeksänosaisessa sarjassa käydään läpi naisen näkökulmasta koko elokuvan historia. Cousinsin yksi edellisistä suursarjoista oli 15-osainen Elokuvan tarina vuodelta 2011, sekä The Eyes of Orson Welles vuodelta 2018.

Women Make Film oli ehdokkaana Venetsian elokuvajuhlilla viime vuonna. Yksi elokuvaohjaaja, jota sarjassa tullaan huomioimaan suurella kunnioituksella, on suomalainen, suurta kansainvälistä suosiota saanut Pirjo Honkasalo, jonka merkittävimpiin ohjaustöihin lukeutuu muun muassa Betoniyö.

Cousins arvostaa suuresti Honkasaloa myös dokumentaristina. Helmikuussa hän julkaisi Twitter-tilillään 17 dokumenttiohjaajan listan, jossa Honkasalo oli myös edustamassa Suomea. Women Make Filmin ensimmäiset osat on nähtävissä täältä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut