Nyt Yle Areenassa: Elokuvalegendan draamakomedia nähtävillä ensi kertaa – Näytettiin viimeksi elokuvateattereissa yli 50 vuotta sitten

Jos vaikka sivistyksen vuoksi.

27.6.2021 12:01

Yle Areenassa on nähtävillä harvinaista herkkua. Ranskalainen uuden aallon legenda Jean-Luc Godard ohjasi klassikoksi muodostuneiden elokuvien Hullu Pierrot ja Maskuliini feminiini jälkeen elokuvan Kiinatar.

Elokuva kertoo ranskalaisesta opiskelijaporukasta, joka uskoo kommunismin voimaan. Mao Zedongista ja pienestä punaisesta kirjasta haltioituneina he suunnittelevat terrorismia ja pohtivat kuinka saavuttaa parempi maailma.

Satiirisen teoksen vahvaa antia on sen visuaalisuus ja kiivas rytmi. Pääroolissa nähdään muun muassa Jean-Pierre Léaud (400 kepposta, Le Havre, I Hired a Contract Killer). Kiinatar palkittiin Venetsian elokuvajuhlilla jury-palkinnolla.

Uskomatonta, mutta elokuvaa ei ole aiemmin nähty Suomen tv:ssä. Elokuva esitettiin Yle Teemalla reilu viikko sitten ja nyt se on nähtävillä Yle Areenassa. Elokuva on nähty Suomessa aiemmin vain elokuvateatterikierroksella yli 50 vuotta sitten. Katso elokuva täältä.

Lisää luettavaa