Nyt Yle Areenassa: Tunnelmallista laatukauhua – mukana suomalaisnäyttelijä

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 83.

7.1.2024 17:00

Kuoppa (The Hole in the Ground, 2019) on lisätty Yle Areenaan. Elokuva on katsottavissa 4. helmikuuta asti.

Irlantilainen kauhuelokuva tunnetaan paremmin nimellä The Hole in the Ground. Leffa kertoo yksinhuoltajaäidistä, joka asuu poikansa kanssa maaseudulla ja alkaa epäillä ettei tämä olekaan hänen lapsensa. Hän pelkää, että pojan lisääntyvä häiriökäyttäytyminen johtuu jotenkin kotimetsän oudosta maan painaumasta.

Pääosissa nähdään Seána Kerslake ja James Quinn Markey. Leffassa näyttelee myös Kati Outinen, joka nähdään kuumottavassa sivuroolissa. Yhteydet kotimaahan eivät jää tähän, sillä Yle ja Elokuvasäätiö ovat olleet mukana rahoittamassa elokuvaa.

Kuopan Rotten Tomatoes -prosentti on 83. Episodin arviossa elokuva sai neljä tähteä. Alla on otteita arviosta.

”Elokuva ei kanna itseään aivan kunnialla maaliin vaan sortuu kiirehtimiseen, mikä näkyy sekavana leikkauksena ja jopa juoniaukkoina. Mutta ei se mitään, kyseessä on kuitenkin ehdoton helmi tunnelmallisen kauhun ystäville. Böö-kohtauksia etsivät pitänevät leffaa tylsänä ja hidastempoisena.”

The Hole in the Ground nähtiin jo Night Visions -festareilla huhtikuussa, mutta nyt muutkin kuin festarivieraat pääsevät nauttimaan elokuvan ahdistavasta tunnelmasta. Takuuvarmasti vuoden parhaita kauhuleffoja. Erinomainen debyyttileffa Croninilta.”

Tässä linkki elokuvaan Yle Areenassa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia