Odotus kannatti: Netflixin ylistetyimpiin kuuluva huippuelokuva ilmestyi dvd:nä ja blu-rayna

Ylistetty Netflix-elokuva Roma on nyt saatavana myös dvd:nä ja blu-rayna.

21.4.2020 12:40

Netflixin tuotantoja julkaistaan melko niukasti tallenteena, ja niitä joudutaan odottamaan pitkään. Alfonso Cuarónin Oscar-palkittu mestariteos Roma julkaistiin Netflixissä jo puolisentoista vuotta sitten.

Kotiteatterijulkaisu on odotuksen arvoinen: se kuuluu laatutallenteista tunnetun Criterionin sarjaan. Ohjaajan valvonnassa on varmistettu, että kuva ja ääni ovat huippuluokkaa.

Lisämateriaaliakin on tarjolla ilahduttavan paljon. Niistä kiinnostavin on reilun tunnin mittainen making of -dokumentti Road to ”Roma”, joka sisältää ohjaajan mietteitä sekä materiaalia kulissien takaa.

Puolituntinen Snapshots from the Set koostuu lähinnä näyttelijöiden ja tuottajien haastatteluista. Lisäksi levyllä on koosteita, jotka on omistettu elokuvan kunnianhimoiselle markkinointikampanjalle, äänisuunnittelulle ja jälkituotannolle. Kansilehtikin sisältää sivukaupalla informaatiota. Samat ekstrat löytyvät sekä blu-raylta että kaksilevyiseltä dvd:ltä.

Jos ihastuit Roman taianomaiseen maailmaan 1970-luvun Mexico Cityssä, ja haluat elokuvan omaan hyllyysi, tätä tallennetta ei voi kuin lämpimästi suositella.

Elokuva ★★★★★
Ekstrat ★★★★

Lisää luettavaa