Ohjaaja David Fincher antoi runtua Justin Timberlakelle – ”Tuhosin 10 viimeistä ottoasi!”

David Fincherin kubrickmaiset metodit eivät ole salaisuus Hollywoodissa.

30.1.2023 13:29

David Fincher tunnetaan ohjaajana sitä, että hän laittaa näyttelijät uusimaan oton niin pitkään, että se on täydellinen.

The Social Networkin kuvauksissa Justin Timberlaken pop-tähteys ei paljoa painanut, kun Fincher ruoski miehestä parhaan suorituksen irti.

”Toistat tätä repliikkiä kunnes osaat sen ulkoa, kunnes et osaa enää omaa nimeäsi. Toistat sitä niin pitkään, että kaikki fyysisen maailman höpö höpöt häviävät ja ymmärrät, mitä teksti oikeasti tarkoittaa”, Fincher oli ohjeistanut.

Jake Gyllenhaal kertoi kokemuksistaan Zodiac-elokuvassa.

”Hän seisoi tietokoneen takana, kääntyi ja sanoi: ”10 viimeistä ottoasi lähti justiinsa roskakoriin!”. Näyttelijänä tuota ei haluaisi mielellään kuulla”.

Vuoden 2007 Zodiac oli ensimmäinen elokuva, jonka Fincher kuvasi digitaalisesti. Seuraavana vuonna ilmestyneessä Benjamin Buttonin uskomaton elämä -elokuvassa digitaalitekniikka oli välttämätöntä, sillä Brad Pittiä täytyi nuorentaa CGI-teknologialla.

”Ei sitä voinut tehdä filmille. Astuimme HD-maailmaan Zodiacissa ja kun olimme oppineet, miten siellä toimitaan, niin Benjamin Buttonissa se oli helpompaa”.

Fincher kertoi Side by Side -dokumentissa, kuinka filmille kuvaaminen toi ikäviä yllätyksiä, kun negatiivit tulivat kehityksestä. Tällaisia olivat esimerkiksi ongelmat kohdennuksen kanssa. Digitaalisesti kuvattua elokuvaa pystyi käsittelemään ja työstämään saman tien, ilman odottelua.

”Digitaaliteknologiassa hienoa on, että jokainen elokuvatuotannon tyyppi – aina maskeeraajasta kameramieheen – katsovat täysin samaa kuvaa, samasta 23 tuuman monitorista. Tällöin voimme keskustella täsmälleen samasta asiasta.”

”Informaatio on nyt huomattavasti demokraattisempaa”, Fincher kommentoi 2007.

Lähde: Slashfilm.

Lisää luettavaa