Ohjaaja kertoo: tällainen olisi ollut Disneyn hylkäämä scifi-seikkailun jatko-osa

Toiveet TRON: Legacyn jatko-osasta kaatuivat Tomorrowland-elokuvan heikon menestyksen myötä.

2.3.2017 17:00

Daft Punkin musiikki, hienot erikoistehosteet ja digitaalisesti nuorennettu Jeff Bridges eivät nostaneet Disneyn TRON: Legacy -elokuvaa jättimäiseksi hitiksi, mutta studiolla eli selkeästi toivo brändin suhteen, sillä jatko-osaa ehdittiin kehitellä varsin pitkälle ennen kuin giljotiini viuhahti.

TRON-ohjaaja Joseph Kosinski on kuitenkin Colliderin haastattelussa paljastanut, mitä jatko-osa olisi yleisölle tarjoillut, mikäli se olisi saanut vihreää valoa.

”Elokuvan nimi oli TRON: Ascension. Käsikirjoitus oli ehkä 80% valmis. Asiat olivat hyvällä mallilla. Tuotantoon oli ehkä kahdeksan-yhdeksän kuukautta, mikä on aika kaukana kuvausvalmiudesta, mutta käsikirjoitus oli hyvässä kuosissa”, Kosinski selittää.

”Olen innoissani elokuvan konseptista, joka on invaasioelokuva, mutta tällä kertaa koneen sisältä ulos, toisin kuin olemme aiemmin nähneet… Ideana olis, että ensimmäinen näytös tapahtuu oikeassa maailmassa, toinen TRONin sisällä, tai useamman TRON-maailman sisällä, ja kolmas näytös kokonaan oikeassa maailmassa. Ja mielestäni se laajentaa TRONin konseptia sellaisella tavalla, joka olisi jännittävä nähdä valkokankaalla. Mutta Quorra-hahmossa on myös mahdollisuus kiinnostavaan hahmovetoiseen juttuun, jossa ”muukalainen vieraassa maassa” yrittää selvittää, mihin hän kuuluu.”

Kosinski uskoo elokuvan kantavan idean olleen hyvin vahva, mutta ajoituksen olleen erittäin huono. Disneyn tahkoessa rahaa Marvelin ja Lucasfilmin elokuvilla, ei studio halunne ottaa riskiä epävarman TRON-jatko-osan kanssa.

 

Lisää luettavaa