Ohjaaja sai tappouhkauksia Netflixin järkyttävän mokan takia: elokuvaa syytettiin pedofiliasta ja alaikäisten seksualisoinnista

Onkohan julisteen tehnyt ihminen saanut jo potkut?

7.9.2020 11:53

Uutisoimmekin jo ranskalaisen Cuties-nimisen elokuvan aiheuttamasta kohusta. Tai ei kohu elokuvasta syntynyt vaan Netflixin USA:n toimiston tekemästä julisteesta ja markkinointimateriaalista.

Ihmiset näkivät jenkkijulisteessa seksualisoituja alaikäisiä ja sitä myytiin ”13-vuotiaiden twerkkiharrastuselokuvana”.

Elokuvassahan ei siis ole mitään lasten seksualisointia vaan Netflixin taidepajalla kävi melko järkyttävä imagomoka.

Cuties-leffan tehnyt Maïmouna Doucouré on saanut näiden kahden viikon aikana lukemattomia tappouhkauksia. Doucouré ei ollut kuitenkaan edes nähnyt julistetta ennen kuin sosiaalinen media räjähti.

– Kaikki tapahtui todella nopeasti, koska kaikkien viivytysten takia olin niin keskittynyt elokuvan julkaisuun Ranskassa. Näin kohujulisteen samaan aikaan kuin yhdysvaltalaisyleisö. Reaktioni? Se oli todella jännä kokemus. En ollut vielä nähnyt julistetta, ja yhtäkkiä aloin saamaan kaikenlaista palautetta sosiaalisessa mediassa. Ihmiset lähettivät yksityisviestejä, hyökkäsivät kimppuuni. En tajunnut mitä oli tapahtumassa. Näin silloin julisteen ensimmäistä kertaa, Doucouré kertoo Deadlinen haastattelussa.

Ei varmaankaan tarvitse kertoa, että ohjaaja on lasten seksualisointia vastaan. Sekään ei estänyt raivostuneita ihmisiä lähettämästä tappouhkauksia.

– Ihmiset kävivät kimppuuni netissä. Sellaiset ihmiset, jotka eivät ole edes nähneet elokuvaa. He luulivat, että koko elokuvan pointti on seksualisoida lapsia. Minulle lähetettiin useita tappouhkauksia.

Esimerkiksi Marvel-tähti Tessa Thompson on nähnyt elokuvan ja hehkuttaa sen taivaisiin.

Ohjaaja Doucouré kertoo haastattelussa, että alun vihapostin jälkeen ihmiset ovat nähneet elokuvan ja hän onkin saanut paljon kehuja. Jenkkijuliste ei edusta ohjaajan mukaan elokuvaa millään tavalla.

Doucouré paljastaa, että Netflix on tehnyt kaikkensa pyytääkseen anteeksi sekä häneltä että korjatakseen tilanteen yleisön silmissä. Netflixin toinen pomo Ted Sarandos pyysi henkilökohtaisesti anteeksi Doucourélta.

Doucouré paljastaa samalla Cutiesin olevan omaelämäkerrallinen elokuva.

Lisää luettavaa