Ohjaaja teki julman tempun – Sharon Stone huijattiin vilauttamaan alapäänsä Basic Instinct -elokuvassa

Sharon Stone ei tiennyt alapäänsä vilauttamisen päätyvän valmiiseen elokuvaan.

Basic Instinct – Vaiston varassa -elokuvassa on ikimuistoinen kohtaus, jossa Sharon Stonen roolihahmo istuu poliisikuulustelussa jalat ristissä ja näyttää paljaan alapäänsä. Stonen ei kuitenkaan ei alun perin pitänyt vilauttaa alapäätään kameralle.

Käsikirjoituksen mukaan Stonen hahmon vilauttaa alapäänsä, mutta kohtaus oli tarkoitus kuvata sillä tavalla, että katsojat tajuaisivat vilautuksen tapahtuneen – ilman että elokuvassa oikeasti näytettäisiin mitään.

Kohtausta kuvattaessa Stonella oli päällään valkoiset alushousut. Elokuvan ohjannut Paul Verhoeven sanoi niiden häiritsevän, koska ne näkyivät kameralle. Verhoeven suostutteli Stonen riisumaan alushousunsa, jotta ne eivät näkyisi kohtauksessa. Samalla hän vakuutti Stonelle, että vilautusta ei elokuvassa näytettäisi.

Stone tajusi vasta katsoessaan valmista elokuvaa, että hänen alapäänsä näkyy kohtauksessa. Kukaan ei ollut kertonut hänelle mitään. Raivostunut Stone läpsäisi Verhoevenia katsottuaan elokuvan.

Verhoeven paljasti myöhemmin huijanneensa Stonen vilauttamaan Basic Instinctissä, koska hän halusi kostaa näyttelijättärelle. He olivat tehneet yhteistyötä Total Recall – Unohda tai kuole -elokuvassa, jonka kuvauksissa Stone ei suostunut tekemään alastonkohtausta. Tämä ilmeisesti oli jäänyt kaivelemaan Verhoevenia.

Lähteet: Cracked, Express

Aiheeseen liittyvät jutut