Orange is the New Black -sarjan Laura Prepon: ”Naiset haluavat kanssani naimisiin”

13.6.2014 12:15

Orange is the New Black –sarjan Alexia esittävä Laura Prepon on saanut paljon myönteistä palautetta roolihahmostaan.

– Naiset haluavat kanssani naimisiin, hän nauraa.

Teksti: Jussi Huhtala, Lontoo
Kuva: Netflix

Vakavoiduttuaan hän alkaa kehua kollegoitaan.

– Meillä on todella kannustava tiimi. Kun selvisi, että Alexia ei nähdä kaikissa kakkoskauden jaksoissa, oli imartelevaa kun se oli monille pettymys. Hahmostani pidetään todella paljon, ja se on parasta mitä voi näyttelijänä toivoa.

Prepon pyrki itse asiassa alun perin sarjan päähenkilön, vankilaan joutuvan Piperin rooliin, jota esittää Taylor Schilling.

– Luin pilottijakson käsikirjoituksen, ja se oli minusta loistava. Silloin etsittiin Piperin esittäjää. Tiesin etten ole ulkonäöltäni sopiva Piperiksi, mutta en välittänyt siitä, vaan halusin yrittää. Menin koelukuun, ja myöhemmin [sarjan luoja] Jenji Kohan ilmoitti ettei saa minua mielestään ja haluaa minut Alexin rooliin. Olin vähän ihmeissäni: ”Ai, se manipuloiva huumeita salakuljettava lesbo?” Tein uuden koeluvun, kun Taylor oli valittu Piperiksi, ja kaikki loksahti täydellisesti paikoilleen.

Sarjan toinen kausi on juuri julkaistu Netflixissä, missä on tullut tavaksi julkaista kaikki kauden jaksot yhtä aikaa. Kun sarjan ensimmäistä kautta tehtiin, niin se tuntui Preponin mielestä riskivalinnalta.

House of Cardsia ei ollut vielä julkaistu, enkä edes tiennyt mitä Netflix-televisiosarja tarkoittaa käytännössä. Käsikirjoitus oli kuitenkin niin hyvä ja tuottajana oli Jenji Kohan, joten me kaikki uskoimme siihen. Sitä kyllä pohdittiin, että menettääkö sarja tehonsa, kun ei tarvitse odottaa uutta jaksoa viikosta toiseen. Niinhän ei käynyt, vaan siitä tuli mieletön menestys. Ensimmäinen kausi julkaistiin viime heinäkuussa, ja siitä puhutaan edelleen.

Orange is the New Black perustuu tositapahtumiin, ja myös Alexin hahmolla on vastine tosielämässä. Prepon kertoo, että kukaan ei pitkään tiennyt missä oikea Alex oli, mutta hän ilmaantui julkisuuteen aivan äskettäin.

– Hän kertoi Vanity Fair -lehdessä sarjan menestyksestä ja suhteestaan Piperiin. On siis olemassa oikea Alex, eikä hän ole yhtään minun näköiseni. Ehkä tapaan hänet joskus.

Alexin vahvan roolihahmon myötä Preponista on tullut suorastaan feministinen esikuva.

– Enpä tiedä. En polta rintaliivejä tai tee mitään radikaalia, mutta on tietenkin hienoa, että naiset samastuvat hahmooni. LGBT-yhteisöltä tulee paljon fanipostia. Saan myös sosiaalisesta mediasta positiivista palautetta siitä, että esitän naista, jolla on suhde samaa sukupuolta olevan kanssa ja teen samalla siitä hyväksyttävää.

 

Lisää luettavaa