On olemassa saari, jonka asukkaat pitävät Tom Cruisesta enemmän kuin muut

Tom Cruisen vastikään ensi-iltansa saanut Edge of Tomorrow oli Yhdysvalloissa iso pettymys, mutta floppi se ei ole – kiitos muun maailman!

Edge of Tomorrow tuotti Yhdysvalloissa vain 29 miljoonaa dollaria, mutta oli muualla maailmassa hyvin suosittu. Leffa on tuottanut jo 140 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti, mikä tarkoittaa sitä, että tämä noin 180 miljoonan hintalapulla varustettu kesäleffa alkaa pian tuottaa voittoa.

Näiden tilastojen inspiroimana Vulture on julkaissut muutamia kaavioita, joista käy ilmi, että Cruisen viimeisimmät elokuvat ovat tuottaneet suurimman osan lipputuloistaan uuden mantereen ulkopuolella. Tällä hetkellä Edge of Tomorrow’n tuloista noin 80 prosenttia on tullut muualta maailmasta. Myös Knight and Dayn, Oblivionin ja jopa neljännen M:I -leffan lipputuloista leijonanosa (n. 70%) tuli muualta kuin Pohjois-Amerikasta.

Kiinnostavin kaavio on säästetty viimeiseksi. Siitä käy ilmi, että kaikista maailman paikoista  Tom Cruisen on suosituin Islannissa. Väkilukuun suhteutettuna siellä käytetään eniten rahaa Cruise-leffojen katseluun. Jopa enemmän kuin Yhdysvalloissa, joka löytyy vasta listan kolmannelta sijalta. Toisena on Australia. Kaavion voit katsoa täältä.

Jostain syystä suomalaiset eivät tunnu Tompalle lämpenevän, sillä kaavion perusteella suomalaiset käyttävät muihin pohjoismaihin verrattuna vähiten rahaa hänen elokuviensa katseluun.

Lähde: Vulture

(Episodi/JA)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut