Oliver Stone kritisoi nyky-Hollywoodia – kutsuu sitä Liisa Ihmemaan teekutsuiksi: ”En ole koskaan ennen nähnyt maailmaa näin hulluna”

Veteraaniohjaaja laukoo täyslaidallisen Hollywoodin niskaan.

Oliver Stone ei pidä nyky-Hollywoodia minään. Legendaarinen ohjaaja haukkuu nykyisen menon täysin. Stone ei myöskään suunnittele uusien elokuvien tekemistä tässä maailmantilanteessa. Hän haukkuukin nykyaikaisen elokuvantekemisen naurettavaksi.

– Se on aivan liian kallista nykyään – myös markkinointi. Kaikki ovat nykyään hauraita ja niin herkkiä. Nyky-Hollywoodissa ei voi tehdä elokuvaa ilman koronaneuvonantajaa. Et voi tehdä elokuvaa ilman herkkätunteisuusavustajaa. Se on aivan naurettavaa, Stone kertoi New York Timesin haastattelussa.

Stonelta on pian tulossa Chasing the Light -niminen elämäkertakirja, jota hän oli markkinoimassa haastattelussa.

– Akatemia muuttaa mielensä viiden, kymmenen tai kahden kuukauden välein, eikä kukaan pysy perässä, milloin mitenkin pitää tehdä. Kaiken pitää olla poliittisesti korrektia, enkä todellakaan aio astua jalallani siihen maailmaan. En ole koskaan ennen nähnyt maailmaa näin hulluna. Hollywood on kuin Liisa Ihmemaan teekutsut.

Stone paljastaa, että on parhaillaan tekemässä muutamaa dokumenttia. Toinen kertoo J.F.K.:sta. Stonen elokuva ilmestyi vuonna 1991, eivätkä ihmiset enää muista muutamaa elokuvan seikkaa, joista ohjaaja haluaa muistuttaa.

A Bright Future -niminen dokumentti tutkii taas puhtaita energiamuotoja kuten ydinvoimaa.

– Dokumentit tulevat aiheuttamaan kohun, mutta ne ovat tärkeitä minulle.

Lähde: The Hollywood Reporter

Aiheeseen liittyvät jutut