Onko digitalisaatio elokuvakritiikin surma? Tästä puhutaan Corona-baarin alakerrassa tammikuun lopulla

Avoimessa tilaisuudessa keskustellaan elokuvakritiikin tilasta.

Suomen arvostelijain liiton (SARV) elokuvajaos ja DocPoint-elokuvafestivaali järjestävät Helsingissä keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan digitaalisen ajan elokuvakritiikille antamia uusia mahdollisuuksia.

Tappaako digitalisaatio elokuvakritiikin? -keskustelutilaisuus järjestetään Eerikinkadun Corona-baarin alakerrassa sijaitsevassa Dubrovnik-klubitilassa 31. tammikuuta kello 16–18, ja sinne on vapaa pääsy.

Elokuvakritiikon tulevaisuudesta on käyty viime vuosina paljon keskustelua. Suomessakin moni suuri media on karsinut tuntuvasti kritiikin saamaa tilaa. Internet-aikakaudella kenestä vain voi tulla kriitikko. Sosiaalinen media ja digitalisaatio ovat kritiikille kuitenkin myös uusia mahdollisuuksia.

Menestyneestä elokuvakriitikon urasta nykyisessä mediaympäristössä alustaa kriitikko, toimittaja Carmen Gray.

Uudessa-Seelannissa varttunut ja Berliiniin asettunut Gray on kirjoittanut elokuvasta useisiin laatulehtiin, joihin kuuluvat The Guardian, The Observer, The New York Times, Sight & Sound, Screen International ja The Village Voice. Gray opettaa säännöllisesti aloittelevia elokuvakirjoittajia ympäri Eurooppaa.

Englanninkielinen tilaisuus on tarkoitettu kaikille elokuvasta ja elokuvakirjoittamisesta kiinnostuneille.

Linkki: Tapahtuman Facebook-sivu

Kuva elokuvasta Etusivu uusiks’.