Onko tämä ison budjetin leffatuotanto vuoden suurin floppi?

Viime perjantaina maailmanlaajuisen ensi-illan saanut Pan on ollut valtava taloudellinen epäonnistuminen.

Peter Panin tarinaan perustuva ison budjetin tuotanto aiheuttaa Warner Bros. -studiolle arviolta 130–150 miljoonaa dollaria tappiota, kirjoittaa Hollywood Reporter.

Elokuvan ensi-iltaviikonlopun tuotto oli Pohjois-Amerikassa vain 15,3 miljoonaa dollaria, mikä on katastrofaalisen vähän. Maailmanlaajuiset tuotot eivät ole olleet yhtään lupaavampia, sillä tähän mennessä koko muusta maailmasta on tullut tuottoja vain 25 miljoonaa dollaria. Studio toivoo vielä tulossa olevan Kiinan ensi-illan tuovan lohdutusta, mutta sekään ei auta nostamaan elokuvaa kuiville,

Elokuvan budjetti oli noin 150 miljoonaa dollaria, minkä päälle on laskettava vielä suuren maailmanlaajuisen mainoskampanjan aiheuttamat kulut, jotka saattavat nousta 125 miljoonaan dollariin. Pan on tullut siis maksamaan arviolta 275 miljoonaa dollaria.

Pan ei ole ollut ainoa suuri Warnerin floppi tänä vuonna. Myös Nouseva Jupiter ja Koodinimi U.N.C.L.E. olivat kalliita tuotantoja, jotka osoittautuivat taloudellisiksi pettymyksiksi. Warnerille odotetaan parempia aikoja ensi vuonna, kun teattereihin tulevat supersankarielokuvat Batman v Superman ja Suicide Squad sekä Harry Potterin maailmaan sijoittuva Fantastic Beasts.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut