Onko tässä seuraava kotimainen elokuva, joka valloittaa maailman? Tältä näyttää Metsurin tarina

Toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saava Metsurin tarina kertoo tarinan epäonnisesta metsurista.

Mikko Myllylahden ohjaaman ja käsikirjoittaman Metsurin tarinan nyt julkaistussa trailerissa saadaan maistiainen elokuvan tunnelmasta ja maailmasta, johon Jarkko Lahden esittämä metsuri Pepe katsojan johdattaa.

Pepe on metsuri, joka uskoo parempaan huomiseen, vaikka mikään ei varsinaisesti anna siihen syytä: hyväntahtoinen mies menettää lyhyessä ajassa vaimonsa, talonsa ja parhaan ystävänsä, mutta ottaa traagiset tapahtumat vastaan tyynellä optimismilla. Rutikuivan huumorin lisäksi Pepen tarinaa kuljettavat absurdit käänteet ja mystiset näyt pienellä pohjoissuomalaisella paikkakunnalla.

Elokuvayhtiö Aamun (Hytti nro 6, Hymyilevä mies) tuottama Metsurin tarina saa ensi-iltansa maailman arvostetuimpiin elokuvatapahtumiin kuuluvan Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikolla toukokuussa.

Elokuvan pääroolissa nähtävä Jarkko Lahti nähtiin Cannesissa vuonna 2016 Myllylahden ja Juho Kuosmasen käsikirjoittaman ja Kuosmasen ohjaaman Hymyilevä mies -elokuvan Olli Mäkenä.

Muissa keskeisissä rooleissa Metsurin tarinassa nähdään liuta  muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Katja Küttner, Armi Toivanen, Ulla Tapaninen, Iivo Tuuri ja Tomi Alatalo.

Cannesin elokuvajuhlilla elokuvaa edustamassa ovat Myllylahden lisäksi sen näyttelijäkaarti, tuottajat Emilia Haukka ja Jussi Rantamäki sekä muuta elokuvan työryhmää. Haukka odottaa Cannesiin lähtöä luottavaisin mielin:

”Elokuva tuntuu valmiilta vasta kun yleisö voi sen kokea. On ihanaa tarjota jo nyt ensimmäinen maistiainen elokuvasta trailerin muodossa. Pohjoisen huumorin lisäksi elokuvan visuaalisuus, sen kuvaus, lavastuksen tarkkuus, sekä sen musiikki ja äänisuunnittelu saivat jo ylistävää palautetta Kriitikoiden viikon valitsijoilta, ja tulevat varmasti saamaan laajaa kiitosta myös katsojilta. Olen todella ylpeä koko lahjakkaasta työryhmästämme ja näyttelijöistämme, jotka ovat yhteistyöllään luoneet elokuvan erityisen maailman.”

Metsurin tarina saa ensi-iltansa Suomessa 7. lokakuuta. Katso traileri alta.

YouTube video