Onko uusi Matrix-elokuva näkemättä? Tulee suoratoistoon yllättävän pian

Elokuva sai ensi-iltansa teattereissa joulun aikaan.

2.2.2022 14:50

Lana Wachowskin ohjaama The Matrix Resurrections tulee katsottavaksi HBO Maxille 8.2. tiistaina.

HBO Max julkaisee kaikki Warner-studion elokuvat aina 45 päivää ensi-illan jälkeen, joten elokuva saadaan katsottavaksi mukavan nopeasti.

Elokuvasarjan uusinta osaa tähdittävät alkuperäisissä elokuvissa unohtumattomat roolisuoritukset Neona ja Trinitynä tehneet Keanu Reeves ja Carrie-Anne Moss.

The Matrix Resurrections palaa kahden todellisuuden maailmaan – toinen on arkielämän todellisuus, toinen taas se, mitä sen takana piilee. Selvittääkseen, onko hänen kokemansa todellisuus fyysinen vai psyykkinen konstruktio ja oppiakseen todella tuntemaan itsensä, herra Andersonin on vielä kerran seurattava valkoista jänistä. Valinta, vaikka se olisikin pelkkää harhaa, on yhä ainoa tie sisään ja ulos Matrixista. Neo tietää, mitä hänen on tehtävä. Mutta hän ei vielä tiedä, että Matrix on vahvempi, suojatumpi ja vaarallisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Keanu Reeves palaa kaksoisrooliinsa Thomas Andersonina eli Neona, miehenä, josta kerran tuli ihmiskunnan pelastaja, ja joka joutuu jälleen valitsemaan, mitä polkua seurata. Carrie-Anne Moss esittää taas legendaarista soturia, Trinityä – vai onko hän sittenkin Tiffany, lähiövaimo ja kolmen lapsen äiti, joka on mieltynyt voimakkaisiin moottoripyöriin?

Yahya Abdul-Mateen II (Candyman, Aquaman) näyttelee viisasta, maailmaa nähnyttä Morpheusta, joka toimii taas Neon oppaana täyttäessään samalla omaa, suurempaa tehtäväänsä.

Jessica Henwick (Iron Fist, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) näyttelee hakkeri Bugsia, joka yrittää hinnalla millä hyvänsä löytää itsensä ihmiskunnan puolesta uhranneen legendan.

Jonathan Groff (Hamilton, Mindhunter), esittää Thomas Andersonin liikekumppania Smithiä, joka on lipevä, itsevarma ja huolettoman charmikas – herra Andersonin vastakohta.

Neil Patrick Harris (Gone Girl) nähdään elokuvassa terapeuttina, joka yrittää ymmärtää Thomasin unien merkityksen. Priyanka Chopra Jonas (Quantico) näyttelee Satia, viisasta nuorta naista, jolla on taito nähdä totuus.

Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen, Gotham) taas palaa rooliinsa Niobena, kenraalina, jonka silmissä palaa tuttu tuli Neon paluun pintaan nostamista epäluuloista huolimatta.

The Matrix Resurrections katsottavissa 8.2. alkaen HBO Maxilla. Myös kaikki aiemmat Matrix-elokuvat kuuluvat valikoimaan.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia