Örkit, paholaiset ja Angelina Jolie vakuuttavat – tämä ei ole suloinen satu

Disneyn vuonna 1959 ilmestyneestä Prinsessa Ruususesta tuttu Pahatar on saanut vihdoin oman elokuvansa.

Elokuva kertoo klassikkotarinan Pahattaren (Angelina Jolie) näkökulmasta, kuitenkin hieman modernimmassa muodossa. Oscar-voittaja Robert Stromberg tekee Pahattarella ohjausdebyyttinsä. Stromberg tunnetaan mm. Piin elämän visuaalisista tehosteista.

Pahatar on rauhallista elämää luonnon keskellä elävä nuori nainen, joka tekee kaikkensa puolustaakseen kuningaskuntaansa. Eräänä päivänä tämä kohtaakin ensimmäistä kertaa ihmisen, ilmielävänä. Peloton ja itsenäinen Pahatar ei huolestu tunkeilijasta, ja lopulta rakastuu tähän. Lopulta kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin pitäisi, vaan Pahattarelle vieras armeija hyökkää tätä vastaan, joutuen samalla petoksen uhriksi.

Kostoaikeissa Pahatar langettaa kirouksen entisen rakkautensa tyttären ylle, vaikka aikojen kuluessa tämä huomaakin tehneensä virheen.

Elokuvan visuaalinen maailma erilaisine örkkeineen ja paholaisineen tekee tarinalle oman tehokkaan vaikutuksensa, eikä pienempiä miljöön yksityiskohtiakaan ole jätetty huomioimatta. Angelina Jolien näyttelytyö on vakuuttavan pelottavaa ja tekee katsojaan vaikutuksen. Elokuva on saatu mahdutettua sopivan pitkään yli puolentoista tunnin pakkaukseen. Vaikka Prinsessa Ruususen nähtyä Pahattaren voisi ennakoida suloiseksi saduksi, niin sitä se ei kuitenkaan ole.

Elias Outila

Tähdet ★★

Maleficent – Pahatar. Yhdysvallat 2014. Ohjaus Robert Stromberg. Käsikirjoitus Linda Woolverton. Pääosissa Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley. Ikäraja 12. Kesto 1 t 37 min. Ensi-ilta 28.5.2014.

Kirjoittaja oli Episodissa TET-harjoittelijana.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut