Oscar-ehdokasleffan tähti ei humallu menestyksestä – palasi takaisin töihin Starbucksiin

Ylisti teoreettista fyysikkoa Stephen Hawkingia.

31.1.2023 18:56

Ross Whiten ja Tom Berkeleyn ohjaama lyhytelokuva An Irish Goodbye on tänä vuonna Oscar-ehdokkaana parhaan lyhytelokuvan kategoriassa. Yksi mustan komedian näyttelijöistä on pohjoisirlantilainen James Martin.

Martin näyttelee elokuvassa miestä, joka lähentyy veljensä kanssa äidin yllättävän kuoleman jälkeen. Metro-julkaisun mukaan näyttelijän roolisuoritusta on ylistetty.

James Martin lyhytelokuvassa An Irish Goodbye.

Aiemmin hänet on nähty BBC:n sarjassa Ups and Downs, jossa hän näyttelee Downin syndroomaa sairastavaa miestä, joka jekuttaa siskonsa automatkalle konserttiin. Samalla heidän äitinsä on kaksikon perässä.

Vaikka Martinille saattaa aueta ura näyttelijänä, hän viihtyy niin hyvin nykyisessä työssään Starbucks-kahvilassa, että palasi sinne takaisin. Hän kertoi auttavansa siellä ”kaikkia asiakkaita”.

– Se on mukavaa, Martin tuumi.

Aiemmin näyttelijä on työskennellyt myös kokkina italialaisessa ravintolassa.

– Osaan valmistaa valkosipulileipää, lihapullia, salaatteja ja simpukoita, sipsejä ja muuta sellaista, Martin kuvaili ammattitaitoaan.

Martin ei näe Downin syndroomaa esteenä näyttelemiselle. Hänen mielestään ”kuka tahansa osaa näytellä”, eikä ”sillä ole väliä, onko Downin syndrooma”.

Näyttelijä äityi kehumaan motorisen hermoston sairaudesta kärsinyttä, edesmennyttä teoreettista fyysikkoa Stephen Hawkingia. Tieteilijä nähtiin muun muassa arvostetussa scifi-sarjassa Star Trek – uusi sukupolvi.

– Hän oli fantastinen näyttelijä, hän tiesi mitä teki, mutta häntä täytyy vain kohdella kuin aikuista. Sanon aina ihmisille, ettei kirjaa pidä koskaan arvioida sen kannen perusteella, Martin jatkoi.

Oscar-gaala järjestetään 13. maaliskuuta Suomen aikaa. Muita ehdolla olevia lyhytelokuvia ovat The Red Suitcase, Night Ride, Ivalu ja Night Ride.

Alla lyhytelokuvan An Irish Goodbye traileri. Elokuvassa  nähdään myös Game of Thronesin Michelle Fairley sekä Line of Dutyn Seamus O’Hara.

Lue myös: Oletko jo unohtanut Rooman sheriffi -sarjan kauniin punapään Lauren Hollyn, 59 – tältä hän näyttää nykyään (kuvat) – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia