Oscar-ehdokkuudet pelastivat elokuvan dvd-hyllystä

24.1.2014 12:09

Alexander Paynen ohjaama Nebraska nähdään sittenkin valkokankailla Suomessa. Kuuden Oscarin ehdokas tulee teattereihin 28. helmikuuta. Elokuva on tosin piipahtanut täällä jo viime syksynä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla keräten paljon kehuja.

Nebraska kertoo toisistaan vieraantuneista isästä ja pojasta, jotka joutuvat kohtaamaan toisensa, kun isä kuvittelee voittaneensa arpajaisissa ja taivuttelee aikuisen poikansa mukaan pitkälle matkalle sitä lunastamaan. Matkan varrella kaksikko kohtaa myös omaa historiaansa.

Isää esittävä Bruce Dern sai ehdokkuuden parhaan miespääosan kategoriassa. Lisäksi ehdolla ovat Alexander Payne (Sideways, The Descendants) ohjauksesta, June Squibb naissivuosasta, Bob Nelson alkuperäisestä käsikirjoituksesta ja Phedon Papamichael kuvauksesta. Kun Nebraska kaiken huipuksi pääsi kisaamaan myös parhaan elokuvan Oscarista, ei ole ihme, että Disney päätti sittenkin tuoda sen teattereihin.

Toinen Disney-elokuva, Saving Mr. Banks, sai myös osansa Oscareihin liittyvästä etukäteisveikkailusta, mutta esimerkiksi Tom Hanksille ja Emma Thompsonille kaavaillut ehdokkuudet eivät lopulta realisoituneet. Thomas Newman sentään sai ehdokkuuden elokuvaa varten tekemästään alkuperäismusiikista. Suomen Disneyltä kuitenkin kerrotaan, että Saving Mr. Banks pysyy kevään ohjelmistosuunnitelmissa. Maija Poppasen luoneen kirjailijan ja Walt Disneyn kohtaamisesta kertova kehuttu elokuva ammentaa sen verran studion historiasta, että muunlainen ratkaisu saisikin kulmakarvat kohoamaan.

Kuvassa Nebraskan Oscar-ehdokkaat Bruce Dern ja June Squibb.

 

Lisää luettavaa