Oscar-gaalan tuottanut Steven Soderbergh paljastaa, miksi gaalan kategorioiden järjestystä vaihdettiin

Avaa sanaisen arkkunsa.

27.5.2021 23:31

Entertainment Weekly uutisoi, miksi tämän vuoden Oscar-gaalan tuottajat, mukaan lukien ohjaaja Steven Soderbergh päätyivät tekemään erikoisen ratkaisun.

Parhaan elokuvan palkinto annettiin jo kolmanneksi viimeisenä, jonka jälkeen annettiin parhaan naispääosan pysti. Illan päätti parhaan miespääosan palkinto, jonka uumoiltiin menevän syöpään kuolleelle ennakkosuosikki Chadwick Bosemanille. Palkinnon kuitenkin voitti toinen ennakkosuosikki Anthony Hopkins, joka ei ollut edes paikalla gaalassa.

”Aioimme tehdä niin jo kauan ennen kuin ehdokkuudet tulivat julki”, Soderbergh vakuuttaa. Hänen mukaansa asiasta keskusteltiin jo tammikuussa. ”On meidän uskomme, uskon että harva on eri mieltä, että näyttelijöiden puheet ovat usein dramaattisempia kuin tuottajien puheet. Ajattelimme, että olisi hauskaa sekoittaa näitä, varsinkin jos katsojat eivät tiedä mitä tulee tapahtumaan. Se oli aina osa suunnitelmaa”.

Hän kuitenkin myöntää, että päätöstä vauhditti mahdollisuus Bosemanin voitosta. ”Kun ehdokkuudet julkaistiin, ja oli edes mahdollisuus siihen, että Boseman voisi voittaa postuumisti, ajattelimme, että jos hän tulee voittamaan ja Bosemanin leski puhuisi hänen puolestaan, show ei voisi sen jälkeen kuin vain latistua”.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia