Hollywood-näyttelijä George Clooney sanoi olleensa selkä seinää vasten 90-luvun lopussa – syynä oli vuoden 1997 karsea floppi jonka toinen tähti tuhosi uransa

Kollegalle kävi huonosti.

21.10.2020 16:03

Hollywood-näyttelijöiden urat voivat lopahtaa, jos menestyksiä ei ala kuulumaan. Tällaisessa tilanteessa oli 1990-luvulla George Clooney.

Näyttelijä tunnusti nyt, että kukaan ei halunnut palkata häntä sen jälkeen, kun hän näytteli Joel Schumacherin flopissa Batman & Robin (1997). Hän sai onnekseen roolin Steven Soderberghin ohjaamassa elokuvassa Mieletön juttu (1998).

– Stevenillä oli takanaan muutama floppi ja minä olin tulossa Batman & Robinista, joten me molemmat tarvitsimme menestyksen. Olimme tavallaan selkä seinää vasten, Clooney kertoi.

Tuohon aikaan oli lisäksi vaikeaa siirtyä tv-tähdestä elokuvatähdeksi.

– Tein edelleen Teho-osastoa ja aina oli näitä keskusteluja, voiko televisiosta siirtyä elokuviin. Se oli iso juttu – ja olin häviämässä, Clooney sanoi.

Mieletön juttu sai hyvän vastaanoton, vaikkei se mikään suurmenestys ollutkaan. Näyttelijä myös kehui Soderberghin työtä leffan parissa. Clooney pystyi elokuvan jälkeen jatkamaan ilman isompia murheita Hollywood-uraansa.

Robinia esittäneelle Chris O’Donnellille ei käynyt niin hyvin, sillä hänen uransa elokuvanäyttelijänä karahti kiville – ja Batman & Robin oli iso syy siihen. Hän myös meni kieltäytymään pääroolista Men In Black (1997) -elokuvassa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia