Oscar-palkittu elokuvasäveltäjä tulee ensimmäistä kertaa Suomeen

Gustavo Santaolalla konsertoi syksyllä Helsingissä.

22.3.2024 10:00

Oscar-palkittu muusikko Gustavo Santaolalla saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Pitkän uran tehnyt argentiinalaissäveltäjä esiintyy Helsingin Kulttuuritalossa torstaina 10. lokakuuta 2024.

Gustavo Santaolalla on muusikko, säveltäjä ja tuottaja, jolla on takanaan yli puolen vuosisadan mittainen ura. Hän oli 1960- ja 1970-luvuilla mukana argentiinalaisissa yhtyeissä Arco Iris ja Soluna. Myöhemmin Los Angelesiin muutettuaan hänestä tuli maineikas tuottaja.

Santaolalla on myös argentiinalaista tangoa elektroniseen musiikkiin yhdistäneen Bajofondon perustajajäsenen.

Kenties laajimmin Santaolalla tunnetaan ikonisen elokuvamusiikin säveltäjänä. Hän voitti Oscarin peräkkäisinä vuosina 2005 ja 2006 sävellettyään musiikin elokuviin Brokeback Mountain” ja Babel. Lisäksi Santaolalla on säveltänyt musiikin muun muassa elokuviin Amores Perros, 21 grammaa ja Moottoripyöräpäiväkirja.

Suurta suosiota nauttii myös musiikki, jonka Santaolalla on säveltänyt huippusuosituun The Last of Us -videopeliin sekä sen jatko-osaan ja pelisarjan pohjalta adaptoituun HBO-televisiosarjaan.

Santaolallan musiikin vaikutteet tulevat Etelä-Amerikan kulttuurista ja erityisesti Andien vuorilta. Sikäläisessä musiikissa on keskeisessä roolissa kymmenkielinen, kooltaan ukulelea muistuttava ronroco-soitin. Instrumentin omaleimainen sointi toi tärkeän säväyksensä Santaolallan Ronroco-albumille (1998).

Syksyn Ronroco-juhlakiertueellaan Santaolalla esiintyy kuusihenkisen, multi-instrumentalisteista kootun yhtyeensä kanssa. Luvassa on otteita Ronroco-albumilta mutta sekä muita Santaolallan tunnettuja sävelmiä.

Konsertin liput tulevat myyntiin torstaina 28.3. klo 10 osoitteessa lippu.fi.

Lisää luettavaa