Oscar-voittaja elokuvastaan: ”Vuoden paras elokuva? Enpä usko”

Paul Haggisin ohjaaman Crash-elokuvan Oscar-palkinnot jakavat ihmiset edelleen. Elokuva voitti parhaan elokuvan, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan leikkauksen palkinnot, vaikka samana vuonna parhaan elokuvan ehdokkaina olivat myös Brokeback Mountain, Munich, Capote ja Good Night and Good Luck.

Haggis on HitFixin haastattelussa puhunut Crashistä ja sen Oscar-menestyksestä.

”Vuoden paras elokuva? Enpä usko. Sinä vuonna oli hienoja elokuvia… Crash jostain syystä vaikutti ihmisiin. Eikä näitä elokuvia voi arvostella sillä tavalla. Olen erittäin iloinen, että minulla on nämä palkinnot. Ne ovat miellyttävä asia. Mutta minulta ei pitäisi kysyä, mikä oli sen vuoden paras elokuva, koska en äänestäisi Crashiä vain sen takia, että näin taiteellisuuden muiden elokuvien takana.”

Haggis jatkaa vielä ajatustaan siitä, miksi Crash upposi niin hyvin akatemiaan.

”Jostain syystä se oli se elokuva, joka kosketti ihmisiä eniten sinä vuonna. Olen ylpeä siitä, että Crash koskettaa. Ihmiset tulevat edelleen luokseni ja sanovat sen muuttaneen heidän maailmansa. Olen kuullut sen lukuisia ja lukuisia kertoja. Joten se teki tehtävänsä siinä… Onko se hieno elokuva? En tiedä.”

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut