Oscareiden punainen matto täynnä suuria naistähtiä: Meryl, Helen, Sandra… Katso kuvat!

Vuoden parhaita elokuvasaavutuksia juhliva Oscar-gaala oli luonnollisesti täynnä nimekkäitä tähtiä, joista kaikki eivät ole ihan uusia tulokkaita.

5.3.2018 13:03

Yhdysvaltain elokuva-akatemian palkintojuhla tunnetaan paremmin nimellä Oscar-gaala, ja tapahtuma on tunnettu suurista tähdistään. Parhaimpiinsa pukeutuneet elokuva-alan ammattilaiset poseeraavat yleensä myös punaisella matolla ennen gaalan alkamista, ja tänä vuonna punainen matto oli erityisen tähdekäs.

Yleisestä harhaluulosta huolimatta Oscareihin ei kuka tahansa saa aina kutsua, vaan gaalaan osallistuvat näyttelijätähdistä kyseisen vuoden ehdokkaat, edellisen vuoden voittajat, sekä palkintojen jakajiksi värvätyt suositut nimet. Tämä viimeinen kategoria mahdollistaa suurien tähtien kutsumisen ilman ehdokkuuttakin, ja halutut nimet palkintojen jakajissa ja teosten esittelyissä houkuttelevat luonnollisesti lisää katsojia ruutujen ääreen.

AOP

Vuoden 2018 Oscar-gaalassa oli paikalla erityisen paljon huipputason naistähtiä, kuten esimerkiksi Oscar-voittaja Helen Mirren (The Queen), joka jakoi yhdessä Jane Fondan kanssa Oscarin parhaasta miespääosasta Gary Oldmanille (Synkin hetki).

AOP

Oscar-voittaja Sandra Bullock (Elämä pelissä) oli gaalassa jakamassa palkinnon parhaasta kuvauksesta Blade Runner 2049 -elokuvan Roger A. Deakinsille.

AOP

Kaikkien aikojen suurin Oscar-ehdokkuuksien määrä sai tänä vuonna yhden lisää, kun Meryl Streep oli ehdokkaana parhaasta naispääosasta The Post -elokuvassa.

AOP

Paikalla oli myös Oscar-voittaja Nicole Kidman (Tunnit), joka jakoi palkinnon parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta vuoden yllätyshitti Get Out -elokuvasta Jordan Peelelle.

AOP

Jennifer Garnerin kunniatehtävänä tämän vuoden Oscar-gaalassa oli perinteisen In Memoriam -tribuutin esitteleminen. Videolla muistellaan ja kunnioitetaan edellisen gaalan jälkeen menehtyneitä elokuva-alan ammattilaisia.

 

Lisää luettavaa