Oscareita kahminut, puun latvuston miekkailu saa yli vuosikymmenen jälkeen jatkoa

Puiden latvusto joutuu taas koville suuria loikkia tekevien taistelulajiharrastajien toimesta, sillä vuoden 2000 menestyselokuva Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme saa jatkoa. Jatko-osan tuotannon on tarkoitus käynnistyä jo toukokuussa.

Jatko-osan käsikirjoituksesta vastaa John Fusco (The Forbidden Kingdom, Nuoret sankarit II) ja tuotantoyhtiö neuvottelee ohjaajan tontista kiinalaisohjaaja Ronny Yun (Fearless) kanssa. Kyllä, tämä tarkoittaa, että Hiipivän tiikerin ohjannut Ang Lee (Piin elämä) ei tee paluuta.

Jatko-osa tulee pohjautumaan samaan lähdemateriaaliin kuin ensimmäinenkin elokuva. Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme perustui kiinalaisen Crane-Iron-kirjasarjan neljänteen osaan ja tulevan elokuvan on tarkoitus keskittyä kirjasarjan viimeiseen, viidenteen opukseen. Tosin Fusco itse tykästyi sarjan toisen ja kolmannen osan hahmoihin, joten jonkinlaista yhteiskeitosta eri kirjoista lienee luvassa.

Pääjuoni seuraa kuitenkin Hiipivästä tiikeristä tuttua Yu Shu Lienin hahmoa, jota edellisessä elokuvassa näytteli Michelle Yeoh (Sunshine).

Näyttelijöitä ja Fuscon toivomaa taistelukoreografi Yuen Woo-pingiä (The Forbidden Kingdom, Kung Fu Hustle) houkutellaan mukaan vasta, kun ohjaaja on varmistettu. Vielä ei siis ole tiedossa, nähdäänkö Yeoh tai muita ensimmäisestä osasta tuttuja nimiä myös jatko-osassa.

Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme oli aikanaan ehdolla kymmeneen Oscariin ja voitti niistä neljä.

Lähde: Deadline

(Episodi/JS)