Päivällä tv:ssä: Laadukasta eskapismia tarjoava neljän tähden leffa – tähtinäyttelijä lyttäsi roolinsa

IMDb-arvosana on 7,4.

26.11.2022 05:30

Päivän tv-tarjonnassa on elokuva Downton Abbey (2019).

Downton Abbey on yksi rakastetuimmista ja palkituimmista brittisarjoista kautta aikojen. Sarja seuraa Crawleyn perheen ja heidän palveluskuntansa elämää 1900-luvun alkupuoliskolla edvardiaanisessa kartanossa. Sarjasta tutut näyttelijät palaavat rooleihinsa ja elokuvan on käsikirjoittanut sarjan luoja Julian Fellowes. Elokuvassa kartano saa kuninkaallisia vieraita, ja tapahtuman valmistelut panevat talon väen koetukselle.

Ohjaus Michael Engler. Pääosissa Tuppence Middleton, Michelle Dockery, Allen Leech, Maggie Smith, Laura Carmichael, Elizabeth McGovern, Joanne Froggatt, Stephen Campbell Moore, Raquel Cassidy, Imelda Staunton, Robert James-Collier, Hugh Bonneville sekä Penelope Wilton.

Maggie Smith puhui vuonna 2021 rooleistaan Harry Potter -elokuvissa sekä Downton Abbey -sarjassa sekä elokuvassa.

– Olen syvästi kiitollinen saamistani töistä Potterissa ja Downtonissa, mutta en kutsuisi niitä tyydyttäviksi. En oikeastaan tuntenut näytteleväni noissa jutuissa, Smith kertoi rehellisesti.

Näyttelijä kertoi aiemmin jutelleensa jo edesmenneen Alan Rickmanin kanssa, miten heidän työnsä oli periaatteessa pelkkiä ”reaktiokohtauksia.” Smith olisi halunnutkin ennemmin työskennellä teatterissa, mutta sillä rintamalla oli hiljaista. Hän päätyi sen vuoksi Potter ja Downton Abbey -tuotantoihin. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 26.11.2022 klo 14.20, TV5
  • Su 27.11.2022 klo 17.45, FRII

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Mahtava nostalgiamatka – liuta tähtiä takaa pukudraaman loistavuuden – Episodi.fi

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa