Päivällä tv:ssä: Onpas jälleen mainio animaatio – sopii lapsille ja aikuisille

IMDb-arvosana on 7,0.

3.3.2024 04:30

Päivän tv-viihteessä on animaatioelokuva Jeti (2019). Elokuvan kriitikkomittari Rotten Tomatoesissa on luvussa 82 ja yleisömittari peräti luvussa 95.

IMDb:n yleisöarvioissa sanottiin muun muassa näin:

Abominable on nautittava, viihdyttävä ja rakastettava, ja se on ehdottomasti elokuva, jonka katsomiseen kannattaa käyttää aikaansa, olipa kyseessä sitten aikuinen tai lapsi.”

Tarinassa teini-ikäinen Yi löytää nuoren jetin kotitalonsa katolta Shanghaissa. Hän ja hänen ystävänsä Jin ja Peng antavat otukselle nimeksi Everest. Yhdessä he lähtevät viemään maagista olentoa takaisin perheensä pariin maapallon korkeimpaan kolkkaan. Auttaakseen Everestiä pääsemään kotiin, ystävysten on pysyteltävä askeleen edellä upporikasta Burnishia, joka aikoo kaapata otuksen itselleen.

Ohjaus Jill Culton. Jos TV5 näyttää alkuperäisversion, äänirooleissa kuullaan muun muassa Chloe Bennet, Tenzing Norgay Trainor, Albert Tsai, Eddie Izzard, Sarah Paulson ja Michelle Wong.

Elokuvan suhteen tuli ongelmia Vietnamissa ja Malesiassa, ja tuottajat eivät julkaisseet sitä siellä lainkaan. Tekijät eivät halunneet leikata pois hetkeä, jossa nähtiin Kiinan aluevaatimuksia Etelä-Kiinan meren alueilla noudatteleva kartta.

Tulevat lähetykset:

  • Su 03.03.2024 klo 14.55, TV5
  • La 09.03.2024 klo 17.00, TV5

Lue myös: Christopher Nolania vaivaa edelleen repliikki Yön ritarista – ”veljeni kirjoitti sen” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa