Christopher Nolania vaivaa edelleen repliikki Yön ritarista – ”veljeni kirjoitti sen”

Hyvä repliikkihän se onkin.

29.2.2024 21:00

Christopher Nolanin meriittilista on varsin huimaa luettavaa, ja sieltä löytyy muun muassa Christian Balen Batman-trilogia. Yön ritari -elokuvassa shown tosin varasti Jokeri-roolillaan edesmennyt Heath Ledger.

Nolan kertoi nyt, että Yön ritarissa on yksi repliikki, joka ”vaivaa” häntä vielä nykyäänkin. Repliikin kirjoitti Nolanin veli Jonathan, ja sen lausui Aaron Eckhartin näyttelemä Harvey Dent.

– Minua vaivaa Yön ritarin repliikki, ja se vaivaa minua, koska en kirjoittanut sitä, Nolan sanoi Deadlinelle.

– Veljeni kirjoitti sen. Se on musertavaa, koska se repliikki on vaikuttavin. Enkä silloin edes ymmärtänyt sitä, Nolan harmitteli.

Nolan sanoi repliikin olevan: ”Joko kuolet sankarina, tai elät tarpeeksi kauan ja muutut pahikseksi (You either die a hero or you live long enough to become the villain).”

– Luin sen hänen luonnoksestaan ja ajattelin: ”Hyvä on, pidän sen mukana, mutta en oikein tiedä, mitä se tarkoittaa. Onko se oikeasti näin?”

– Ja sitten, vuosien varrella, elokuvan ilmestymisen jälkeen, se on tuntunut yhä totuudenmukaisemmalta. Tässä tarinassa se on juuri niin, Nolan tuumi.

– Kehitetään heitä, palautetaan maanpinnalle. Niin me kohtelemme ihmisiä, ohjaaja filosofoi.

Nolanin viimeisin elokuva Oppenheimer on ollut jälleen uusi menestys, ja se voitti peräti seitsemän BAFTA-palkintoa. Yön ritari sai niin ikään hyvän vastaanoton sekä kriitikoilta että yleisöltä. Voit katsoa repliikin alla olevalta videolta.

Lue myös: Nyt suoratoistona: Kiehtova, jännittävä, yliluonnollinenkin – mysteerielokuva on parhaita 2000-luvun jälkeisiä leffoja – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia