Nyt suoratoistona: Kiehtova, jännittävä, yliluonnollinenkin – mysteerielokuva on parhaita 2000-luvun jälkeisiä leffoja

IMDb-arvosana 8,5.

21.2.2024 13:00

HBO Maxissa on nyt elokuva The Prestige (2006). Viimeistään tämä leffa vakuutti ihmiset siitä, että Christopher Nolan on tavallista lahjakkaampi ohjaaja.

Tunnelmallisessa mysteeritarinassa keskitytään kahteen taikuriin ja heidän väliseen kilpailutilanteeseen. Molemmat ovat valmiita menemään äärimmäisen pitkälle löytääkseen paremman, ihmisiä lumoavan taikaesityksen, ja tällä matkalla kateus nousee toksiselle asteelle.

Elokuvan säväyttävässä tähtikaartissa on Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, Andy Serkis ja David Bowie.

Michael Caine, Scarlett Johansson ja Hugh Jackman.

Elokuvassa nähtävä kiinalainen taikuri perustuu tosielämän hahmoon. William Ellsworth Robinson naamioitui 1900-luvun alussa kiinalaiseksi mieheksi, jotta hän vaikuttaisi yleisön silmissä eksoottiselta. Robinson eli kiinalaisena miehenä myös julkisesti.

Hän kuoli maaliskuussa 1918, kun asetemppu meni pieleen. ”Hyvä Jumala, minua on ammuttu” olivat hänen viimeiset sanansa, ja hänen ensimmäiset englanninkieliset sanansa lavalla 19 vuoteen.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Prime Videossa: 2000-luvun alkupuolen parhaita elokuvia – mysteeritrillerissä selvitetään sarjamurhaajan henkilöllisyyttä – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia