Nyt suoratoistona: Scifileffojen aatelistoon kuuluva elämys – viiden tähden viihdettä!

IMDb-arvosana 8,7.

21.2.2024 08:00

HBO Maxissa on nyt elokuva Interstellar (2014), jonka ohjasi vuoden 2023 hittileffan Oppenheimerin tehnyt Christopher Nolan. Hän toi elokuvallaan yleisön ihmeteltäväksi madonreikiä, uusia maailmoja ja aivopähkinöitä tarjoavia aika-avaruusmuutoksia.

Leffan lähtökohdassa Maapallon tilanne on käynyt niin kurjaksi, että ihmiskunnan tulisi löytää uusi asuinpaikka. Lähes kaikkien täytyy viljellä tilanteen vuoksi maata, jopa lahjakkaan pilotin ja insinöörin Cooperin. Hänen maanviljelijän päivänsä alkavat kuitenkin olla luetut, sillä Cooperia odottaa jännittävä avaruusseikkailu.

Elokuvan erikoistehosteet palkittiin Oscarilla, ja se oli ehdolla neljässä muussa kategoriassa. Hans Zimmerin säveltämä musiikki palkittiin Golden Globella.

Näyttelijöinä nähdään muun muassa Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, John Lithgow, Michael Caine sekä Matt Damon.

Episodin viiden tähden arvostelussa tuumittiin näin:

Interstellar ottaa kaiken irti suhteellisuusteoriasta ja vääntää siihen omat mutkansa. Mitä tapahtuu, kun silmänräpäys on toisille useita vuosia tai jos lapset ovat keski-ikäisiä kun palaa takaisin?

Nolan pohtii avaruusmatkailua tieteellisen analyyttisesti, mutta siinä on myös tunteisiin vetoava puoli. Interstellarin musiikissakin kuuluu kaikuja 2001: Avaruusseikkailusta, mutta toisin kuin esikuvansa, se on myös häpeilemättömän sentimentaalinen elokuva. Dylan Thomasin runoon viitataan koskettavasti, ja maapallolta saadut viestit saavat kyyneleet Cooperin poskille.

Melodramaattisilla hetkilläkin Nolan kuitenkin säilyttää tyylitajunsa. Elokuvan sanoma tuntuu olevan että tiede ei ehkä annakaan vastauksia kaikkeen vaan rakkaus. Ja sehän on tunnetusti kaikkein suurinta.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: Nyt HBO Max: Hugh Jackmanilta tuli vuonna 2021 scifitrilleri ”hikisillä seksikohtauksilla” – moni ei liene tätä megafloppia edes nähnyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa