Mitä ihmettä: Applen ison tieteissarjan kulisseissa on käynnissä myllerrys

Foundationissa on mukana myös suomalaiskasvo Laura Birn.

26.2.2024 16:01

Isaac Asimovin klassiseen Säätiö-tieteisromaanisarjaan pohjautuva Foundation on ihastuttanut Applen suoratoistopalvelussa jo pari vuotta. David S. Goyerin ja Josh Friedmanin luomalle tv-sarjalle on odotettu kolmatta kautta. Sen tekeminen on kuitenkin takunnut, sillä viime vuonna sarjan kuvaukset keskeytyivät käsikirjoittajien ja näyttelijöiden ammattiliittojen lakkojen takia.

Mm. Lee Pacen, Jared Harrisin ja Laura Birnin tähdittämästä Foundationin kolmannesta tuotantokaudesta ehdittiin kuvaamaan ennen keskeytystä n. puolet. Koska työnseisaukset venyivät, kauden toisen puolikkaan kuvauksia päästään aloittamaan vasta tänä keväänä – tarkalleen ottaen 6. maaliskuuta.

Kaikki ei kuitenkaan nyt ole ennallaan. Myös Christopher Nolanin Batman-trilogiaa käsikirjoittaneen David S. Goyerin on ilmoitettu yllättäen jättävän paikkansa Foundationin showrunnerina. Joidenkin tietojen mukaan hän ja sarjan tuotantoyhtiö Skydancen johto ovat ottaneet yhteen sarjan budjetin takia. Kalliin tieteissarjan kuvausten siirtyminen on osaltaan lisännyt tuottajien paineita.

Goyer ei ole ainut, jonka asema nyt muuttuu. Sarjan linjatuottaja Laurie Borg ei jatka tehtävissään. Hänen tilalleen siirtyy aiemmin tuotannonohjauksessa toiminut Doug Moreno. Goyerin on kerrottu yhä kirjoittavan sarjaa ja toimivan sen vastaavana tuottajana, mutta suunnitelmien muututtua hän ei ole matkustamassa Los Angelesista Eurooppaan ohjatakseen tulevia jaksoja. Nähtäväksi jää, miten muutokset vaikuttavat sarjan tasoon ja ilmeeseen.

 

Lähteet: THR, Deadline

Lisää luettavaa