Pätäkät tiskiin ja sassiin! Sylvester Stallone haastaa studion oikeuteen 25 vuotta sitten maksamatta jätettyjen palkkioiden takia

Sylvester Stallone huomasi hiljattain, että Warner Bros. -studio on jättänyt maksamatta palkkioita hänen työstään. Nyt sitten lähdetään oikeuteen.

Vuonna 1993 sai ensi-iltansa klassinen scifi-rymistely Demolition Man, jossa Syltty näyttelee kyttää utopistisessa tulevaisuuden San Angelesissa. Rikoksista vapaa tulevaisuus saa kuitenkin dystopisia piirteitä, kun Wesley Snipesin näyttelemä urarikollinen päättää pistää kylillä ranttaliksi.

Syltty ei ole omien sanojensa mukaan saanut hänelle kuuluvaa 15 prosentin osuutta elokuvan 125 miljoonan dollarin lipputuloista.

Näyttelijälegendan juristi otti studioon yhteyttä vuonna 2014. Studion edustaja ilmoitti kuitenkin, että leffa teki 66,9 miljoonan dollarin tappiot. Kun tämä väite kyseenalaistettiin, juristi ei saanut numeroita todisteeksi vaan Syltylle lähetettiin 2,8 miljoonan dollarin shekki.

Haasteessa väitetään muun muassa elokuvastudioiden olevan tunnetusti äärimmäisen ahneita. Tapaus osoittaakin juristin mielestä todella törkeää ja tarkoituksenmukaista epärehellisyyttä yhtä elokuva-alan ja Amerikan mahtavinta kykyä kohtaan.

Stallone hakee oikeudesta elokuvan laskutukseen liittyviä dokumentteja sekä selityksen siitä, kuinka tämä pääsi ylipäätään tapahtumaan ja korvauksia kaikesta tästä.

Warner Bros. -studio ei ole kommentoinut asiaa.

Kuva: Demolition Man

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät jutut