Peter Jacksonin klassiset roskaleffat saavat 4K-käsittelyn – mahtava uutinen!

Ehkä koko viikon paras uutinen! Näitä on odotettu!

30.10.2018 15:57

Ennen Taru sormusten herrasta -trilogiaa Peter Jackson nousi kuuluisuuteen täydellisellä roskalla. Uusiseelantilainen kalkkunamestari ohjasi legendaariset Meet the Feeblesin, Bad Tasten ja Braindeadin. Näistä on monen nuoren leffafriikin ura käynnistynyt.

– Jokainen versio näistä elokuvista on suoraan 90-luvulta. Ne eivät ole teknisesti kovinkaan hyviä. En ole halunnut julkaista niitä uudelleen, koska haluan, että ne näyttävät hyvältä. Olemme jo tehneet testejä. Ne näyttävät verisen hyviltä. Leffat näyttävät siltä, että ne olisi kuvattu 35mm:n filmille. Olemmekin siis nyt valmistelemassa niistä 4K-kopioita kokonaan restauroituina, jotta saisimme ne taas jakeluun, Jackson kertoo.

Jacksonhan julkaisi juuri dokumenttielokuvan nimeltä They Shall Not Grow Old, johon miekkonen ja hänen tiiminsä pistivät kuntoon ensimmäisen maailmansodan aikaista arkistomateriaalia – ja se näyttää aivan uskomattoman hyvältä.

Bad Taste on Jacksonin ensimmäinen elokuva, jonka hän ohjasi, käsikirjoitti, leikkasi, tuotti, kuvasi ja jopa näytteli sekä teki suuren osan erikoisefekteistä ja maskeerauksesta. Australia bannasi leffan heti julkaisuvuonna 1987. Jackson käytti kieltoa hyväkseen, ja sai myytyä leffan oikeudet koko maailmaan. Hänestä tuli legenda.

Meet the Feebles ilmestyi vuonna 1989. Se on räävitön nukkemusikaali, jossa muppettien kaltaiset hahmot sikailevat ja tappavat toisiaan.

Braindead julkaistiiin vuonna 1992. Sitä pidetään edelleenkin Jacksonin parhaan elokuvana – jopa kriitikoiden mielestä. Leffa päätyy aina lähes kaikille kauhulistoille.

Onhan tämä aivan loistava uutinen! Toivottavasti näemme leffat myös teatterilevityksessä.

Lähde: Movieweb

Lisää luettavaa