Pian elokuvana: Tapaus, jota FBI tutki tuloksetta vuosikymmeniä – Lentokonekaappari katosi jäljettömiin mukanaan 200 000 dollaria

FBI:n piirtäjän näkemys D.B. Cooperista.

Dokumentin kohteena on FBI:n yksi historian suurimpia mysteereitä.

BBC:n ja HBO:n yhteistuotantona tehdään pitkän elokuvan mittainen dokumentti, joka kertoo nimellä D.B. Cooper tunnetusta konekaappaajasta.

Konekaappauksesta on jo lähes 50 vuotta, mutta tapaus on edelleen mysteeri. Kaappaaja katosi jäljettömiin vuonna 1971.

Cooper kaappasi 24. marraskuuta vuonna 1971 Yhdysvalloissa Portlandista Seattleen matkalla olleen Boeing 727 -lentokoneen. Hän uhkasi räjäyttää koneen matkalaukussaan olleella pommilla ja vaati lunnaiksi 200 000 dollaria ja neljää laskuvarjoa.

Saatuaan rahat ja laskuvarjot hän vapautti matkustajat ja määräsi lentäjän viemään koneen uudelleen ilmaan. Cooper hyppäsi koneesta laskuvarjolla, eikä häntä sen jälkeen ole löydetty.

Tapaus on FBI:n historian suurimpia selvittämättömiä tapauksia. Edes miehen oikea henkilöllisyys ei ole tiedossa. Tiedetään vain, että kaappaaja osti lipun nimellä Dan Cooper. Tapauksen tutkinta lopetettiin vuonna 2016, mutta vihjeitä otetaan edelleen vastaan.

The Mystery Of D.B. Cooper -dokumentin ohjaa John Dower, joka tunnetaan kehutusta elokuvasta Theroux ja scientologia (My Scientology Movie, 2015).

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvä video