Pirates of the Caribbean -rekvisiittaa myynnissä

1.12.2010 12:44

Jos tililtä löytyy muutama ylimääräinen kymppitonni rahaa, on nyt mahdollista ostaa historiallista materiaalia klassisista Disney-tuotannoista ja muista ikimuistoisista elokuvista.

Huutokauppatalo Profiles in History järjestää 17.–18. joulukuuta perinteisen talvimyyjäisensä Beverly Hillsissä. Tällä kertaa kohteet ovat pääasiassa Hollywoodin historiaa. Huudettavana ovat muun muassa Marty McFlyn leijuva potkulauta Paluu tulevaisuuteen II:sta sekä esineitä ja pukuja Star Warsista ja Star Trekistä.

Eniten huomiota ovat etukäteen keränneet Disney-kohteet, jotka käsittävät maalauksia ja esineistöä. Kuvassa alkuperäinen ruutukalvo vuoden 1937 Lumikki-klassikosta. Disneyland-huvipuiston Haunted Mansion -kohteeseen vuonna 1969 tehdyn maalauksen hintahaarukaksi on arvioitu 30–50 000 dollaria. Keräilijöiden uskotaan kiinnostuvan erityisesti Prinsessa Ruusunen ja Liisa ihmemaassa -animaatioiden esituotantoa varten tehdyistä alkuperäismaalauksista, jotka kerännevät 7–20 000 dollaria kappaleelta.

Myynnissä on myös ainakin kaksi asetta Pirates of the Caribbean -elokuvista sekä nukkeja Tim Burtonin tuottamasta Painajainen ennen joulua -animaatiosta.

Koko huutokauppakatalogin voi ladata osoitteesta www.profilesinhistory.com.

Lisää luettavaa