Pixarin vallankumoukselliseksi povatusta elokuvasta tihkui uutta tietoa

Pixar on tarjonnut ensimmäistä kertaa tarkempaa tietoa siitä, mistä heidän tulevassa elokuvassaan Inside Out on oikeastaan kysymys.

Ohjaaja Peter Docter (Up – kohti korkeuksia) esitteli tulevan elokuvan luonnoksia, viimeistelemättömiä kohtauksia ja juonta Annecyn kansainvälisillä animaatioelokuvajuhlilla. Mikäli haluat karttaa juoniselosteita ennen ensi-iltaa, kannattaa lopettaa lukeminen tähän.

Kuten jo aiemmin on kerrottu, elokuva kertoo tunteista. Keskushenkilö on Riley Anderson -niminen tyttö, joka ei kuitenkaan Docterin mukaan ole elokuvan päähenkilö. Pääosa tapahtumista sijoittuu Rileyn alitajuntaan, jota hallitsevat karikatyyrimäiset tunteet.

Konflikti syntyy, kun Rileyn perhe muuttaa idyllisestä kodista suurkaupunkiin, mikä aiheuttaa Rileylle uuden koulun mukanaan tuoman trauman. Tämä pakottaa Ilon ja Surun tutkimaan mielen tutkimattomia sopukoita. Kun näin käy, Pelko, Inho ja Viha joutuvat hoitamaan kaikki työt.

Varietyn jutussa elokuvaa luonnehditaan eräänlaiseksi road movieksi, jonka aikana Ilo ja Suru tutustuvat Rileyn ajatusmaailmaan ja vierailevat sen sopukoissa. Pixar on kuitenkin päättänyt lähestyä aihetta puhtaasti mielikuvituksellisesta eikä tieteellisestä suunnasta.

”Olin aivan varma, että joku on varmasti keksinyt tämänkaltaisen idean aiemminkin”, Docter kertoi Varietylle.

Jutussa Varietyn toimittaja Peter Debruge pohtii näkemäänsä seuraavasti: ”Liioittelun riskistä huolimatta elokuva saattaa lopulta olla yhtä vallankumouksellinen kuin Danten Jumalainen näytelmä”. No huhhuh.

Elokuva saapuu teattereihin 19. kesäkuuta 2015.

Lähde: Variety

(Episodi/JA)

Aiheeseen liittyvät jutut