Pyhä jälkiäänitys! Heiltä Lego Batman Elokuvan sankarit ja konnat kuulostavat Suomessa

Carl-Kristian Rundman pelastaa – ja särkee – parhaillaan sydämiä Syke-sarjassa, mutta nyt on edessä elämän rooli: supersankari / huippumuusikko!

18.1.2017 15:09

Rundman on nimittäin itse Batman 10. helmikuuta ensi-iltaan tulevan Lego Batman Elokuvan suomenkielisessä versiossa. Alkuperäisen roolin vetää Will Arnett, arvostettu animaatioiden ääninäyttelijä, joka on nähty livenä muun muassa Sukuvika-sarjassa ja uusissa Teenage Mutant Ninja Turtleseissa.

Rundman pääsee revittelemään kunnolla, sillä hän esittää suomeksi ainakin elokuvan laulun Who´s The Batman? / Kuka on Batman? Taustakuorokseen hän saa Salkkarit-pahis Sami Uotilan ja Pasila-sarjasta tutun kuuloisen Tero Koposen, joiden roolit elokuvassa eivät vielä ole selvillä.

Sen sijaan on tiedossa, että Robinina, Batmanin nuorena suojattina, intoilee Antti Lang. Alkuperäisroolissa kuullaan Michael Cera. Hyvisten puolella on myös Barbara Gordon, joka myös Batgirlina tunnetaan. Meillä Rosario Dawsonin vastinpari on Ella Pyhältö. Batmanin eli miljonääri Bruce Waynen kaikenkärsivänä Alfred-hovimestarina toimii alkuperäisessä versiossa Ralph Fiennes, Suomessa roolissa on Vesa Hämes.

Pääpahiksena Lego Batman Elokuvassa riehuu Jokeri ja hänen pahana apurinaan Harley Quinn. Alun perin roolit kuuluvat Zach Galifianakisille ja Jenny Slatelle. Suomessa rooleissa kuullaan Juha Varista ja Heljä Heikkistä.

Suomenkielisistä näyttelijöistä tiedetään itse asiassa jonkin verran enemmän kuin alkuperäisistä. Esimerkiksi komisario Jim Gordon on Suomessa Markku Huhtamo, ja Green Lanternin ääninäyttelijä on Antti LJ Pääkkönen. Lisäksi Anna-Maija Tuokon on kerrottu esittävän roolihahmoa Pam. Mahtaisiko kyseessä olla Pamela Isley, joka myös Poison Ivy -konnattarena tunnetaan?

Muissa rooleissa Suomessa kuullaan ainakin seuraavia: Pekka Lehtosaari, Tero Koponen, Matti Laitinen, Felix Rautio, Kide Rinne, Pinja Hanski, Katja Sirkiä, Pirjo Heikkilä, Peter Kanerva, Rauno Ahonen, Miro Lopperi, Markus Niemi, Verna Kossila, Tarja Alexander, Tuukka Koski sekä Sofia ja Ofelia Hanttu. Suomenkielisen dialogin on kääntänyt Tuija Korhonen ja ääniohjauksesta vastaa Petri Hanttu.

Lego Batman Elokuvan voi siis Suomessa nähdä sekä suomeksi että alkuperäisillä äänillä, ja niistä voi vielä valita kaksi- tai kolmiulotteiset näytökset. Kuvassa Will Arnett Netflixin Flaked-sarjassa, Lego Batman ja Carl-Kristian Rundman MTV3:n Helppo elämä -sarjassa.

 

Lisää luettavaa