Pyysikö David Fincher liikaa liksaa? Steve Jobs -elokuvalle etsitään uutta ohjaajaa

David Fincher on mestarillinen ohjaaja. Hän on myös täydellisyyden tavoittelija, jolla on kontrollifriikin maine. Fincher vaatii kaikilta paljon, ja se näkyy menestyksen myötä myös palkkashekissä. Nyt hän on Hollywood Reporterin tietojen mukaan vaatinut liian ison palkkion.

Sevenin ja Fight Clubin ohjaaja oli tekemässä Steve Jobs -elämäkertaa, jossa ovat mukana Social Networkista tutut yhteistyökumppanit, käsikirjoittaja Aaron Sorkin ja tuottaja Scott Rudin. Fincherin piti tehdä Jobs-elämäkerta Sony-studiolle Social Networkin tapaan.

Jobs-elokuvan käsikirjoitus pohjautuu Walter Isaacsonin kiitettyyn elämäkertaan.

Nyt Sony on kuitenkin hakemassa uutta ohjaajaa Steve Jobs -elokuvalle, mikä johtuu Hollywood Reporterin mukaan Fincherin suuresta palkkiovaatimuksesta ja tiukoista ehdoista.

The Social Network tuotti 225 miljoonaa dollaria, ja Aaron Sorkin voitti Oscarin. Nyt kun sama tiimi on mukana tekemässä uutta elokuvaa, Fincher vaatii Hollywood Reporterin mukaan neuvotteluissa itselleen 10 miljoonan dollarin palkkiota sekä oikeuksia valvoa markkinointia.

Sisäpiirin lähteen mukaan palkkio on studion mielestä ”naurettavan suuri”, koska kyseessä ei ole kaupallinen elokuva Transformersin tai Captain American tyyliin.

Lähde: Hollywood Reporter

Kuva elokuvan The Girl with the Dragon Tattoo kuvauksista.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut