Quentin Tarantino sanoo lopettavansa ohjaamisen: ”Kaksi elokuvaa jäljellä”

Quentin Tarantinon valmistautuessa kuvaamaan seuraavaa elokuvaansa, The Hateful Eightiä, on ohjaaja jälleen kertonut olevansa pian valmis jäämään eläkkeelle. Tarantino sanoo eläkesuunnitelmien olevan jo valmiit.

”En usko, että kannattaa pysyä pelissä niin kauan, että ihmiset pyytävät sinua lopettamaan”, Tarantino sanoo American Film Marketin levittäjille tarkoitetussa tilaisuudessa. ”Tykkään ajatuksesta, että jätän ihmiset haluamaan vielä vähän lisää. Uskon, että ohjaaminen on nuoren miehen hommaa.”

Tarantino ei väitä suunnitelmansa olevan kiveen hakattu, mutta uskoo kymmenen vahvan elokuvan riittävän filmografiakseen.

”Haluan lopettaa, kun olen vielä kova. Tykkään siitä, että jätän jälkeeni kymmenen elokuvan filmografian, joten minulla on vielä kaksi elokuvaa jäljellä tämän jälkeen. Se ei ole kiveen hakattu, mutta se on suunnitelmani”, ohjaaja kertoo.

”Jos kuitenkin myöhemmin eteeni tulee hyvä elokuva, en jätä sitä tekemättä siksi, että olen sanonut, etten tee. Mutta kymmenen ja ulos, jättäen ihmiset haluamaan lisää, se kuulostaa oikealta.”

Kärkäs ohjaaja meinaa ”eläkepäivillään” ryhtyä toteuttamaan aikaista unelmaansa kirjailijana. Tarantinolla on jo työn alla kirjat Sergio Corbuccista, George Roy Hillistä ja Don Siegelistä, ja suunnitelmissa on ryhtä kirjoittamaan näytelmiä ja romaaneja.

Tarantino on ottanut myös tehtäväkseen muistuttaa ihmisiä elokuvissa käynnin ihmeellisyydestä. Ja juuri siksi ohjaaja kuvaa The Hateful Eightin 65-milliselle filmille, joka esitetään 70 mm kopiolta.

”Jos teemme työmme oikein tekemällä tästä elokuvasta 70-millisen kokemuksen, muistutamme ihmisiä, miksi tämä on sellaista, mitä et voi katsoa televisiosta ja miksi tämä on kokemus, jota et voi saada katsomalla elokuvia kotonasi tai iPhoneltasi tai iPadiltäsi.”

Tarantino sanoo toivovansa The Hateful Eightin pysäyttävän digitaalisen tuotannon liikkeen ja saamaan ihmiset muistamaan, mitä elokuvissakäynti voi olla, ja miksi filmi pitää säilyttää.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut