Rahastusta Gina Caranon The Mandalorian -potkuilla

Keräilijät valppaina.

Vapaaottelijataustainen Gina Carano joutui melkoiseen vastatuuleen sosiaalisessa mediassa julkaisemiensa kannanottojen takia. Caranoa, jolla on ollut Disney+:lla tarjolla olevassa The Mandalorian -suosikkisarjassa merkittävä rooli, vaadittiin mm. Twitterissä monella suulla erotettavaksi Star Wars -sarjasta. Näin myös tapahtui.

Nyt Caranon The Mandalorianissa nähty taistelija Cara Dune on alkanut kiinnostaa uudella tavalla. Lelujätti Hasbron julkaisulistalla oli jo joulukuussa mm. The Black Series -nimekkeen alle tuotettu Cara Dune -figuuri, mutta näyttelijän potkujen jälkeen Hasbro on tiedottanut lopettaneensa lelun valmistamisen.

Heille, jotka ehtivät The Black Series -valikoiman hyvin esikuvansa näköisen Cara Dunen jo hankkia, tämä ei ole tietenkään mikään harmi. Normaalisti The Black Series -leluhahmot maksavat uutena n. 16-30 euroa/kpl. Tuotannon lopettamisen takia harvinaiseksi käyvä lelufiguuri on kuitenkin arvokas, mikäli sen sattuu omistamaan vielä alkuperäisessä pakkauksessaan. Tällä hetkellä esim. eBayssa kyseistä Cara Dune -lelua myydään uutena jo yli 90 euron kappalehintaan.

Amazon.comissa tästä n. 15,5 cm:n korkuisesta lelusta saa pulittaa nyt yli 180 euroa. Disney ja Lucasfilm ovat jo osittain korvanneet Cara Dunen The Mandalorianiin liittyvässä kuvamateriaalissa toisella kovapintaisella naishahmolla, Ashoka Tanolla.

 

Lähteet: EW, We Got This Covered, eBay, Amazon