”Se räjäytti heidän tajuntansa” – The Big Lebowski -spinoff sai Coen-veljesten hyväksynnän

Jesus Quintana tekee omanlaisensa paluun elokuvassa Going Places.

John Turturron käsikirjoittama ja ohjaama Jesus Quintana -elokuva on saanut Joel ja Ethan Coenin siunauksen, kertoo näyttelijä. Coenit olivat pitkään nuivia Turturron haluamaa ”jatko-osaa” kohtaan, mutta lopulta veljeksetkin älysivät, että jutussa saattaa olla jotain tekemisen arvoista.

Bertrand Blierin vuoden 1974 Les Valseuses -elokuvaan perustuva Going Places ei alun perin ollut edes mikään Jesus Quintana -elokuva. Turturro kehitteli ranskalaiselokuvaan perustuvaa tarinaa, jonka pääosassa oli mies nimeltä JC, kun hänelle yhtäkkiä tuli oivallus.

”Se muistutti minua hahmosta, jota esitin vuosia sitten eräässä näytelmässä, ja joka inspiroi Joelia ja Ethania kirjoittamaan Jesus Quintanan hahmon. Joten ajattelin, että ’”Wow, olemme puhuneet tekevämme jotain Jesus Quintanalla, mutta ne olivat aina hölmöjä ideoita’. Aloin sitten pyöritellä tätä ja kelasin, että saatamme olla jonkin jäljillä…”, Turturro selittää.

Turturro selitti ideansa Coenin veljeksille, jotka rakastuivat siihen saman tien.

”Se räjäytti heidän tajuntansa”, Turturro sanoo. ”Heidän mielestään se oli mahtava idea, ja he sanoivat minulle, ’Me otimme hahmon näytelmästä ja nyt sinä haluat laittaa sen elokuvaan, joka perustuu ranskalaiselokuvaan, joka otti innoituksensa amerikkalaisista road movieista’.”

Going Placesin rooleissa nähdään Turturron lisäksi mm. Susan Sarandon, Bobby Cannavale ja Audrey Tautou. Elokuva on parhaillaan leikkauspöydän ääressä, mutta levittäjää tai ensi-iltapäivää sillä ei vielä ole.

Lähde: The Playlist

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut