Rakkautta, anarkiaa ja erilaisia nuoria

Pari päivää sitten suosittelimme Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla kävijöille useita hienoja nimikkeitä. Tässä vielä muutama tärppi ohjelmistosta.

 

Helsinki International Film Festival eli Rakkautta & Anarkiaa on jo jyrähtänyt käyntiin. Aikaisemman ison suosituslistan jatkoksi tässä vielä kaksi hyvin erilaista mutta yhtä lailla nuorisoteemaista elokuvaa katsottavaksi harkittavaksi.

GIRL

Lara on pojaksi syntynyt transsukupuolinen teini, joka on käymässä läpi sukupuolenkorjausprosessia. Hänen äitinsä ei ole kuvioissa, mutta hänen taksikuljettaja isänsä ja 6-vuotias pikkuveljensä ovat tarinan tässä vaiheessa hyvinkin sinut suuren muutoksen kanssa. Jopa siinä määrin, että perhe muuttaa toiseen kaupunkiin, jotta Lara voisi edetä balettitanssijana.

Belgialainen Lukas Dhont on tarttunut esikoispitkällään kompleksiseen aiheeseen, jota hän kuljettaa Dardennen veljesten visuaaliseen tyyliin. Tarina tulee katsojaa iholle, ja Laran hiljaisen tuskan voi suorastaan aistia. ★★★

22.9. klo 16:15

23.9. klo 21

26.9. klo 16

WAITING FOR BARCELONA

Gambiasta lähtöisin oleva Mou on nuoresta iästään huolimatta viettänyt elokuvan alussa jo 10 vuotta Barcelonan kaduilla jätteitä keräten ostoskärryihinsä. Elämä miljoonakaupungin kaduilla ei ole helppoa, minkä ohjaaja Juho-Pekka Tanskanen kolmen vuoden kuvausjakson aikana hyvin osoittaa. Perusluonteeltaan positiivinen Mou yrittää säilyttää elämänasenteensa.

Mutta vuodet eivät ole veljiä keskenään, ja elämän jatkuva epävarmuus ottaa Moun otteeseensa. Mustavalkoinen dokumenttielokuva on surumielisen kaunis ja runollinen, ja Moun kohtalosta todella välittää. ★★★★

24.9. klo 18:15

(EPISODI/Hannu Liekso)

Aiheeseen liittyvät jutut