Rakkautta & Anarkiaa – päivä 9: Yllätyselokuvana harvinaisia vientituotteita

24.9.2010 23:52

Perjantai-illaksi oli Rakkautta & Anarkiaa-ohjelmistoon merkitty klo 21 kohdalle Bio Rexiin yllätyselokuva. Yllätys paljastettiin tänään päivällä ja se oli kotimainen uutuus Rare Exports. Elokuvan ensi-ilta on vasta 3. joulukuuta, jota ennen se on kiertänyt (ja kiertää?) festivaaleilla. R&A:n lisäksi Rare Exports on näytetty Locarnossa sekä Torontossa ja tänään yhtä aikaa R&A:n kanssa Teksasissa. Elokuva on myös saanut levitysoikeudet Yhdysvaltoihin. Rare Exports kiinnostaa selvästi ihmisiä – yllätysnäytös myytiin ennakkoon loppuun.

En tiennyt etukäteen elokuvasta paljoakaan. Joulupukki-elokuvasta olin kuullut puhuttavan ja tiesin taustalla olevan kaksi lyhytelokuvaa. Odotuksia ei oikein ollut. Valkokankaalle heijastettiin oikein mainio kotimainen elokuva. Elokuva nauratti ja välillä jopa hieman pelottikin. Minä tosin olenkin hieman arkajalka.

Rare Exportsista ei hirveästi viitsi paljastaa etukäteen mitään. Joulupukki siitä löytyy, mutta se on jotain muuta kuin saattaisi olettaa. Eikä tontutkaan näyttäneet perinteisiltä. Elokuvan tarina pyörii pienen pojan, Pietarin ympärillä. Korvatunturista kaivetaan jotain esille ja sitten alkaa kummallisuuksia tapahtua.

Yleisö toi selvästi ilmi mielipiteensä elokuvaan. Salissa raikui nauru ja aplodit pitkin elokuvaa, ihan aiheesta, mikä varmasti miellytti paikalla ollutta elokuvan ohjaajaa Jalmari Helanderia. Rare Exports on elokuva, joka kannattaa nähdä!

Kirjoittaja on Episodin toimitusharjoittelija

Lisää luettavaa