Rankka dystopiasarja voitti mm. parhaan draamasarjan Golden Globen

Hulun alkuperäissarja The Handmaid’s Tale voitti odotetusti isoimmat draamapalkinnot.

8.1.2018 13:02

Golden Globes -palkintogaala juhli Hollywoodin uusimpia saavutuksia Los Angelesissa sunnuntaina 7. tammikuuta. Maanantaina aamuyöllä Suomen aikaa pystejä jaettiin sekä televisiosarjoille että elokuville, ja paikalla oli luonnollisesti Hollywoodin kerma. Kultaisien maapallojen jakaminen käynnistää perinteisesti vuoden alun palkintogaalakauden.

Viime vuoden huhtikuussa suoratoistopalvelu Hulussa ensi-iltansa saanut The Handmaid’s Tale on kerännyt kiitoksia heti alusta asti, ja Suomessa HBO Nordicilla nähty sarja rohmusi jo syyskuussa jättimäisen pinon Emmy-palkintoja. Golden Globes -gaalassa sarja voitti kaksi suurinta palkintoa: paras draamasarja sekä paras naispääosa draamasarjassa (Elisabeth Moss).

The Handmaid’s Tale kertoo tulevaisuuden dystopiasta, jossa naiset palvelevat miehiä ja heidän yhteiskunnallista agendaansa. Sarjan lähtökohdilla ja tapahtumilla on hämmentävän paljon yhtymäkohtia nykypäivän poliittiseen ja sosiaaliseen tilanteeseen, ja sarjan näyttelijöiden vahvat esitykset alleviivaavat sekä sarjan kuvitelman että nykypäivän todellisuuden epäkohtia.

Lisää luettavaa