Suomalainen supersankarielokuva Rendel etenee

Suomalainen supersankarielokuva Rendel on tehnyt levityssopimuksen Cannesissa, kerrotaan tiedotteessa.

Kyseessä on sopimus Suomen-levityksestä, jonka hoitaa Black Lion Pictures. Black Lion tunnetaan kotimaisista indie-elokuvista kuin Anselmi, nuori ihmissusi ja Autolla Nepaliin.

Black Lionin tuottaja ja levittäjä Miika J. Norvanto on tyytyväinen sopimukseen.

”Alkavan yhteistyön myötä pystyimme saavuttamaan Rendelin työryhmälle rauhan keskittyä itse tuotantoon sekä avata ovet kansainväliselle levitykselle. Rendel on jotain uutta ja mielenkiintoista suomalaisessa elokuvagenressä ja uskon, että se kiinnostaa myös suurta yleisöä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.”, hän kertoo tiedotteessa.

”Rendelin konsepti ja sitä ympäröivä maailma on loistavasti rakennettu ja se on herättänyt paljon kiinnostusta täällä Cannesissakin. On mahtavaa alkaa työskentelemään suomalaisittain täysin uudenlaisen projektin parissa.”

Rendelin ohjaaja-tuottaja Jesse Haaja on yhtä innoissaan.

”No onhan tämä nyt ihan uskomattoman upeaa! Yritän tässä vielä jäsennellä koko asiaa itselleni, mutta veikkaan, että tätä pitää mutustella muutama vuorokausi ennen kuin ymmärrän mitä juuri tapahtui. Olen myös erityisen tyytyväinen kumppaniemme puolesta, jotka mahdollistivat Cannesin matkan – onnistuimme siinä, mitä lähdimme hakemaan”, Haaja iloitsee.

Työtahti Cannesissa on ollut kova, sillä levitysmahdollisuuksien ohessa Haaja on myös solminut elokuvalle laajan yhteistyösopimuksen tuotantoyhtiö Frozen Flame Picturesin kanssa. Tämän yhteistyön ansiosta kumppani- ja yhteistyöverkostot laajenevat, mikä mahdollistaa elokuvan budjetin kasvun 1.1 miljoonaan euroon. Aiemmin budjetti oli puolen miljoonan luokkaa.

Elokuvaa kerää tällä hetkellä rahaa joukkorahoituskampanja Indiegogossa, ja tavoitteena on kerätä kasaan 80 000 dollaria.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut