Rikoselokuvan mestariteos avautuu aivan uudella tavalla –  ”Tällaisten pakettien takia blu-ray-levyjä kannattaa edelleen hankkia!”

Heat on ilmestynyt hienona blu-ray-pakettina.

Miami Vicen luoja Michael Mann on modernin rikoselokuvan mestari, ja vuonna 1995 valmistunut Heat on siitä upea osoitus. Elokuvasta on nyt saatavana tuore tallennejulkaisu.

Robert De Niro esittää suurta pankkiryöstöä suunnittelevaa mestarivarasta ja toinen näyttelijälegenda Al Pacino häntä jahtaavaa peräänantamatonta poliisia. Lopputulos on intensiivinen, visuaalisesti upea ja monitasoinen rikostarina, jonka tyyli on nostalgisen 90-lukulainen mutta samalla hämmästyttävän moderni.

On helppo nähdä Heatin antaneen vaikutteita esimerkiksi Christopher Nolanin elokuviin tai vaikkapa pohjoismaiseen Silta-sarjaan.

Kaksilevyinen blu-ray-julkaisu on nimeltään Director’s Definitive Edition, ja se on nimensä mukainen. Tällaisten pakettien takia blu-ray-levyjä kannattaa edelleen hankkia!

Erinomaisen kuvanlaadun lisäksi mukana on valtava määrä kiinnostavaa lisämateriaalia. Ohjaajan kommenttiraidan avulla elokuva avautuu aivan uudella tavalla. Kolmiosainen making of -dokumentti sekä useat muut uudet ja vanhat taustakoosteet täyttävät bonuslevyn.

Heat on julkaistu myös dvd:nä, mutta se on ekstraton.

Elokuva ★★★★★
Blu-ray ekstrat ★★★★★

Jussi Huhtala